Viaţă extraterestră în galaxia noastră? NASA a descoperit 1.235 de planete pe care ar putea exista viaţa

Astronomii de la NASA au descoperit, cu ajutorul telescopului spaţial Kepler, 1.235 de planete asemănătoare cu Pământul, care ar putea fi locuite de forme de viaţă extraterestre, scrie Daily Mail.

Urmărește
448 afișări
Imaginea articolului Viaţă extraterestră în galaxia noastră? NASA a descoperit 1.235 de planete pe care ar putea exista viaţa

Viaţă extraterestră în galaxia noastră? NASA a descoperit 1.235 de planete pe care ar putea exista viaţa

Cercetătorii de la Departamentul Spaţial de stat american au publicat o imagine a posibilelor planete.

Punctele negre reprezintă cele 1.235 de planete care orbitează în jurul sorilor lor, care au fost aranjaţi în funcţie de dimensiune. Ca punct de referinţă, planeta singuratică din dreapta imaginii este Soarele nostru, cu Pământul şi Venus în jurul său ca minuscule puncte negre.

54 dintre cele 1,235 de planete se află în zona optimă faţă pentru a menţine apă şi forme de viaţă la suprafaţă.

Misiunea principală a telescopului spaţial Kepler este aceea de a găsi planetele potenţial locuibile din galaxia noastră. Oamenii de ştiinţă au descoperit că una din 200 de stele are planete în zona locuibilă. Însă acesta este un număr minim, deoarece Kepler trebuie să fie la distanţă suficient de mare pentru a vedea toate planetele. De exemplu, dacă Kepler s-ar afla la o distanţă de 1.000 de ani lumină faţă de Pământ şi Venus ar fi vizibil, există o posibilite de 1 la 8 ca şi Pământul să fie vizibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici