- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (17.01.2014, 12:54)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIAŢA SECRETĂ a Marii Bariere de Corali: Ce se întâmplă cu adevărat sub apele recifului - VIDEO
Marea Barieră de Corali, cel mai mare organism viu din lume, i-a intrigat dintotdeauna pe oamenii de ştiinţă, pe de o parte, şi pe turişti, pe de altă parte. Însă, puţini ştiu ce se întâmplă cu adevărat sub ape în reciful de corali.
Urmărește
8794 afișări
Viaţa secretă a celui mai mare organism viu din lume
Un cercetător australian de la Universitatea din Queensland, Pim Bongaerts, nu s-a mulţumit cu imaginile surprinse în momentul în care se scufunda şi a venit cu ideea de a realiza un time-lapse care să surprindă viaţa secretă a coralilor, scrie BBC.
Folosind acest procedeu, care presupune efectuarea de multiple fotografii într-un anumit interval de timp, care apoi sunt comprimate într-o înregistrare video, Pim Bongaerts a putut prezenta lumii întregi imagini care surprind viaţa coralilor aşa cum se desfăşoară ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"M-am gândit că procedeul acesta poate fi de ajutor în documentarea acestor procese din viaţa coralilor. Putem vedea astfel cum doi corali se luptă între ei pentru spaţiu, cum unul dintre ei îl digeră pur şi simplu pe celălalt, sau cum se deplasează unii corali sau celelalte organisme care trăiesc în Marea Barieră de Corali", a declarat Pim Bongaerts.
Pim Bongaerts spune că a folosit camere de luat vederi care au fost instalate pe fundul oceanului mai multe luni şi care surprindeau imagini la fiecare 15-20 de minute, astfel încât utilizând time-lapse-ul se poate observa cum decurge viaţa în adâncuri.
"Putem astfel să arătăm oamenilor cum se pot schimba coralii într-o perioadă relativ scurtă de timp", a mai spus cercetătorul.australian.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe