- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (07.10.2024, 12:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NEWS ALERT Victor Ambros şi Gary Ruvkun au câştigat Premiul Nobel pentru medicină pentru descoperirea microARN
- Premiul Nobel pentru medicină din acest an a fost acordat lui Victor Ambros şi Gary Ruvkun pentru descoperirea microARN şi rolul său în reglarea post-transcripţională a genelor.
- Thomas Perlmann, secretar al Adunării Nobel, a anunţat premiul luni, la Stockholm.
- Premiile Nobel, care vor fi anunţate între 7 şi 14 octombrie.
Urmărește
566 afișări
Victor Ambros şi Gary Ruvkun au câştigat Premiul Nobel pentru medicină pentru descoperirea microARN
Descoperirea lor revoluţionară a dezvăluit un principiu complet nou de reglare a genelor, care s-a dovedit a fi esenţial pentru organismele pluricelulare, inclusiv pentru oameni. Se ştie acum că genomul uman codifică peste o mie de microARN-uri.
Descoperirea lor surprinzătoare a dezvăluit o dimensiune complet nouă a reglării genelor. MicroARN-urile se dovedesc a fi extrem de importante pentru modul în care organismele se dezvoltă şi funcţionează.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Ambros, profesor de ştiinţe naturale la University of Massachusetts Medical School, a făcut cercetările care i-au adus premiul la Universitatea Harvard. Ruvkun şi-a desfăşurat cercetările la Massachusetts General Hospital şi este profesor de genetică la Harvard Medical School.
La începutul activităţii lor, cei doi au studiat compoziţia genetică a unui vierme rotund de 1 milimetru lungime, C. elegans. În ciuda dimensiunilor sale mici, acest vierme posedă multe tipuri de celule specializate, cum ar fi celulele nervoase şi musculare, care se găsesc şi la animale mai mari şi mai complexe, ceea ce îl face un model util pentru investigarea modului în care ţesuturile se dezvoltă şi se maturizează la organismele pluricelulare.
Anul trecut, premiul a fost acordat lui Katalin Karikó şi Drew Weissman pentru activitatea lor privind vaccinurile MRNA, un instrument crucial în limitarea răspândirii Covid-19.
Premiile Nobel au fost create de inventatorul suedez Alfred Nobel, care a murit în 1896. Premiul este însoţit de un premiu în numerar de 11 milioane de coroane suedeze, adică aproape 976000 de euro.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe