- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (21.10.2009, 17:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vinul alb, mai dăunător pentru dantură decât cel roşu
Vinul alb, consumat cu regularitate, are efecte dăunătoare asupra danturii, mult mai mari decât cele ale vinului roşu, potrivit cercetătorilor britanici şi germani al căror studiu a fost publicat în revista Nutrition Research, informează bbc.co.uk.
Urmărește
208 afișări
Vinul alb, mai dăunător pentru dantură decât cel roşu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Vinurile variază în ceea ce priveşte aciditatea, însă cele albe par să fie cele mai dăunătoare. Producătorii şi degustătorii de vinuri sunt primii avertizaţi de autorii studiului în legătură cu rezultatele cercetărilor lor.
Vinurile albe conţin o componentă acidă care erodează smalţul dinţilor mai mult decât substanţele din vinul roşu.
Această acţiune corozivă nu depinde de podgoria de unde provine vinul, de anul de producţie sau de concentraţia de alcool, ci de pH-ul acestuia şi de durata de expunere a dinţilor la acţiunea băuturii în cauză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Aceste efecte negative pot fi eliminate prin consumul de brânzeturi, deoarece acestea sunt bogate în calciu, au explicat autorii germani ai studiului. Calciul este componenta din smalţul dinţilor pe care vinurile o atacă.
În urma testelor de laborator, dinţii adulţi scufundaţi în vin alb timp de o zi au suferit o scădere a nivelului de calciu şi fosfor din smalţ de până la 60 de micrometri, această reducere fiind considerată de cercetători drept una semnificativă.
În opinia lor, vinurile riesling par să aibă cel mai mare impact, deoarece au cel mai scăzut pH.
Chiar dacă oamenii se spală pe dinţi după ce au băut vin seara, o expunere repetată la alcool, de-a lungul anilor, ar putea avea efecte dăunătoare. În plus, un periaj excesiv ca frecvenţă sau ca duritate ar putea să înrăutăţească şi mai mult lucrurile, conducând la o pierdere şi mai mare a smalţului.
Tradiţia de a savura diverse varietăţi de brânză la desert sau în timp ce se consumă vin ar putea avea efecte benefice asupra smalţului dinţilor, deoarece acest aliment conţine calciu în concentraţii ridicate. În acest fel se stimulează puterea de remineralizare a salivei, care stopează atacul acid asupra dinţilor.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe