Vinul scade riscul apariţiei bolilor de vedere

Publicat: 28 06. 2010, 07:41
Actualizat: 06 11. 2012, 10:01

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala Universitară de Medicină din Washington au descoperit că persoanele care beau vin, în cantităţi moderate, prezintă un risc scăzut de a avea probleme cu vederea, informează „The Telegraph”. Potrivit acestora, resveratrolul, antioxidant conţinut de struguri, şi implicit de vin, impiedică formarea vaselor de sânge anormale la nivelul ochilor.

Compusul cu puteri miraculoase se găseşte nu doar în struguri sau vin, ci şi în afine, arahide şi alte fructe, însă în cantităţi mai mici, susţin cercetătorii americani. Potrivit acestora, descoperirea netezeşte calea către viitoare tratamente care să prevină degenerarea maculară a ochilor, ce poate duce la orbire.

Citeşte mai multe despre beneficiile vinului pe www.gandul.info.