Vitamina B12 – surse, funcţii şi efecte

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Deşi este hidrosolubilă, B12 se acumulează totuşi, într-o măsură oarecare, în ficat, rinichi, plămâni şi splină.

Urmărește
207 afișări
Imaginea articolului Vitamina B12 – surse, funcţii şi efecte

Vitamina B12 – surse, funcţii şi efecte

Vitamina B12 se găseşte cu precădere în produsele de origine animală:
-    carne de pui, vită, porc, mai ales în ficat;
-    lapte, produse lactate;
-    ouă;
-    fructe de mare: crabi, stridii, scoici;
-    somon, ton.

Citeşte mai multe despre vitamina B12 pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici