- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (22.05.2022, 12:36)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Vitamina” împotriva accidentelor vasculare. Aspirina dăunează mai mult decât ajută, avertizează experţii
- Milioane de americani iau aspirină pentru a preveni un prim atac de cord sau un accident vascular cerebral.
- Acum, medicii îi sfătuiec pe pacienţi să nu ia, mai ales în cazul persoanelor de peste 70 de ani.
Urmărește
102329 afișări
”Vitamina” împotriva accidenetelor vasculare. Aspirina dăunează mai mult decât ajută, avertizează experţii
Timp de trei decenii, United States Preventive Services Task Force, un grup de experţi independenţi şi influenţi, a analizat dovezile din ce în ce mai numeroase privind utilizarea aspirinei pentru prevenirea primelor atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale.
Luna trecută, a emis cele mai recente recomandări privind utilizarea aspirinei, primele din ultimii şase ani. Grupul de experţi i-a avertizat pe adulţii de peste 60 de ani să nu înceapă un regim de aspirină pentru prevenirea primară, potrivit New York Tmes.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
„Aceasta cauzează posibile prejudicii grave", în special, un risc crescut de sângerare internă, a declarat Dr. John Wong, membru al grupului de lucru. „Iar aceste prejudicii sunt mai mari decât am crezut în 2016". Dr. Wong este medic de îngrijire primară şi director ştiinţific interimar la Centrul Medical Tufts din Boston.
Sângerarea în cauză apare de obicei în tractul gastrointestinal, dar poate include şi sângerări cerebrale şi accidente vasculare cerebrale hemoragice. Deşi riscurile sunt scăzute, sângerările majore au apărut la 1% sau mai puţin dintre persoanele în vârstă care au luat aspirină în studiile din 2018, acestea cresc odată cu vârsta.
Pentru persoanele de peste 60 de ani, conform ghidurilor grupului de lucru, sau 70 de ani, conform recomandărilor cardiologilor, riscurile de a începe administrarea de aspirină depăşesc acum beneficiile. Acest lucru este valabil în special pentru persoanele cu antecedente de sângerare, de exemplu din cauza ulcerului sau a anevrismelor, sau pentru cele care iau medicamente precum anticoagulante, steroizi sau antiinflamatoare precum ibuprofenul sau naproxenul.
”Prevenţia primară" se referă la pacienţii care nu au avut niciodată un atac de cord sau un accident vascular cerebral şi nu au boli de inimă. Tensiunea arterială ridicată nu este considerată boală de inimă. Acest grup este punctul de interes al studiului.
Persoanele care iau aspirină pentru prevenţie secundară, pentru că au avut deja un atac de cord, un accident vascular cerebral sau o intervenţie precum stenting sau operaţie de bypass, se confruntă cu un risc mai mare de evenimente cardiovasculare ulterioare, iar aspirina ar putea rămâne parte a tratamentului lor.
Pentru adulţii cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani, beneficiul administrării zilnice de aspirină ar fi mic, a concluzionat grupul de lucru. Aceştia ar putea alege să înceapă un regim de aspirină zilnic dacă, pe baza unor calculatoare de sănătate utilizate pe scară largă, se confruntă cu un risc de 10 sau mai mare de boli cardiovasculare în următorul deceniu, dar aceasta ar trebui să fie o decizie individuală.
Va fi nevoie de timp pentru ca aceste noi atenţionări să ajungă la public. Aproximativ o treime dintre americanii de peste 40 de ani iau deja aspirină, potrivit unui studiu din 2019. În rândul celor de peste 70 de ani, mai mult de 45 la sută iau aspirină pentru prevenirea primară, ceea ce reprezintă probabil o utilizare excesivă semnificativă.
„Mulţi oameni nici măcar nu se gândesc la aspirină ca la un medicament, se gândesc la ea mai degrabă ca la o vitamină", a declarat Dr. Amit Khera, director de cardiologie preventivă la University of Texas Southwestern Medical Center. „Dar doar pentru că este de vânzare fără prescripţie medicală, nu înseamnă că nu este un medicament cu beneficii şi riscuri”.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe