- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (22.10.2008, 17:30)
Viteza cu care oamenii mănâncă influenţează greutatea corporală
Servirea meselor în mare viteză dublează riscul de apariţie a obezităţii, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii japonezi, publicat în British Medical Journal, informează BBC News Online.
Urmărește
83 afișări
Viteza cu care oamenii mănâncă influenţează greutatea corporală
Potrivit sursei citate, cercetătorii de la Universitatea Osaka au realizat studiul cu ajutorul a 3.000 de persoane, observând că anumite sisteme de atenţionare ale organismului, care nu mai funcţionează corect, ar putea fi vinovate de apariţia obezităţii. Ei au mai stabilit şi că servirea meselor într-un ritm mai lent are impact direct asupra greutăţii corporale.
Studiul a analizat legătura existentă între viteza cu care se consumă alimentele, senzaţia de saţietate şi obezitate.
Aproape jumătate din cei 3.000 de voluntari au declarat că au tendinţa să mănânce foarte repede.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Războiul din Ucraina, ziua 1063. UE intenţionează să elimine combustibilii fosili din Rusia / Erdogan intenţionează să discute cu Trump despre încetarea războiului Rusiei în Ucraina
-
Donald Trump a graţiat 1.500 de inculpaţi după asaltul Capitoliului din 2021
-
SUA ies din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi din Acordul climatic de la Paris
Comparativ cu persoanele care mănâncă încet, bărbaţii care consumă rapid alimente au cu 84% mai multe şanse să devină supraponderali, procentul fiind similar şi în cazul femeilor.
În plus, persoanele care mănâncă de fiecare dată până ce se satură au de trei ori mai multe şanse să devină obeze.
Profesorul Ian McDonald de la Universitatea din Nottingham consideră că există mai multe motive pentru care consumul de alimente în mare viteză poate dăuna sănătăţii.
El crede că acest obicei alimentar poate să interfereze cu sistemul nervos, care informează creierul în legătură cu momentul în care trebuie să transmită comenzile de încetare a procesului de hrănire, deoarece stomacul este deja plin.
Modul de consumare al alimentelor este un obicei care se deprinde în copilărie sau care poate fi moştenit. Persoanele care mănâncă repede îşi pot schimba acest obicei, deşi nu cu foarte mare uşurinţă, potrivit lui McDonald.
Un studiu separat, realizat de cercetătorii australieni, a stabilit că, până recent, mecanismul prin care oamenii câştigă în greutate a reprezentat un avantaj evolutiv care a ajutat omenirea să supravieţuiască şi să asimileze cât mai multă hrană în perioadele cu resurse limitate.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
O mai ții minte pe Maria Olaru? Cum arată acum fosta campioană de la Sydney și prin ce dramă a trecut
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe