- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (13.05.2022, 04:40)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vom putea cultiva broccoli şi conopidă pe Lună. Cultivarea cartofilor pe Marte mai poate aştepta
Oamenii de ştiinţă au cultivat plante în solul lunar, folosind mostre colectate în timpul misiunilor Apollo pe Lună.
Urmărește
995 afișări
Sursa Foto -UF/IFAS/, NASA
Primele plante terestre din istorie care au încolţit pe "Lună"
În filmul The Martian (2015), fanii poveştilor SF l-au văzut pe actorul Matt Damon cum cultiva cartofi pe Marte.
Dar din cauza distanţei enorme dintre Terra şi Marte, probabil că o să mai treacă mult timp până când scenariul filmului se va adeveri, dar până atunci vom putea cultiva broccoli, napi şi conopidă pe Lună.
Oamenii de ştiinţă Anna-Lisa Paul şi Rob Ferl au cultivat Arabidopsis thaliana (o buruiană) în solul lunar, folosind mostre colectate în timpul misiunilor Apollo pe Lună.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Este pentru prima dată în istorie când plante de origine terestră au încolţit pe un sol provenit de pe un alt corp ceresc, transmite CNN.
Cum au procedat?
Conform NASA, echipa a folosit mostre colectate în misiunile Apollo 11, 12 şi 17, cu doar un gram de regolit lunar alocat pentru fiecare plantă.
Echipa a adăugat apă şi apoi seminţe. Apoi au pus tăvile în cutii de terariu într-o cameră curată.
Au adăugat zilnic o soluţie nutritivă.
„După două zile, au început să înmugurească!” a spus Anna-Lisa Paul, care este şi profesor în horticultură la Universitatea din Florida. „Totul a încolţit. Nu pot să vă spun cât de uimiţi am fost!”
După 20 de zile, plantele au început să înflorească. Echipa a recoltat plantele, le-a măcinat şi le-a studiat ARN-ul.
Studiul ar putea pune bazele creşterii plantelor care furnizează oxigen şi hrană pe Lună, fiind o oportunitate ca viitorii colonişti ai Lunii să trăiască independent de aprovizionarea de pe Terra.
Programul Artemis al NASA urmăreşte să trimită prima femeie şi prima persoană de culoare la polul sud al Lunii până în 2030.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: STUDIU Utilizarea antiinflamatoarelor pe termen scurt ar putea creşte şansele de durere cronică. Inflamaţia este reacţia naturală a organismului şi nu ar trebui blocată cu medicamente
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe