- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (15.09.2008, 10:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vorbitul inteligibil al persoanelor cu deficienţe de auz, explicat de cercetători
Cercetătorii au explicat modul în care persoanele care au surzit continuă să vorbească inteligibil timp de mai mulţi ani, acest lucru reprezentând un pas înainte în înţelegerea felului în care iau naştere cuvintele, potrivit unui studiu apărut în revista Nature Neuroscience.
Urmărește
21 afișări
Vorbitul inteligibil al persoanelor cu deficienţe de auz, explicat de cercetători (Imagine: Mediafax Foto)
David Ostry şi Sazzad Nasir de la Universitatea McGill din Canada au realizat o experienţă de învăţare a motorului vorbirii la cinci subiecţi care au surzit la maturitate şi asupra altor şase subiecţi de aceeaşi vârstă, care însă nu sufereau de deficienţe de auz.
Persoanele surde purtau un implant auditiv, însă dispozitivul a fost scos din funcţiune pentru realizarea experimentului.
Participanţii au fost puşi să emită silabe scurte, în timp ce mişcarea maxilarelor lor a fost uşor contracarată de un aparat care a provocat o deformare a sunetelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
După sute de repetiţii, subiecţii au fost capabili să îşi adapteze mişcările pentru a corecta aceste erori, şi persoanele cu deficienţe de auz şi cele sănătoase demonstrând aceeaşi capacitate de adaptare.
Potrivit cercetătorilor, studiul a demonstrat că producerea cuvintelor are legătură cu auzul, receptorii musculari, pielea şi ţesuturile moi ale coardelor vocale, care păstrează în memorie senzaţii.
"Atunci când un copil începe să vorbească, el primeşte două tipuri de informaţii", a spus David Ostry.
"Una este informaţia auditivă, sunetul propriei voci. În acelaşi moment, el primeşte şi informaţii de la receptorii din piele şi muşchi", a adăugat el.
"Atunci când nu mai ai capacitatea de a auzi, pierzi unul dintre cele două sisteme de bază ale exprimării prin cuvinte, însă unul dintre ele se păstrează.
Şi acesta contează enorm pentru afluxul senzorial asociat cuvintelor. El ar putea chiar reprezenta baza unei terapii a limbajului", a conchis el.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe