- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (18.02.2013, 18:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vrei să mănânci mai sănătos, dar crezi că nu ai bani? Cum să faci cumpărături inteligent cu un buget redus
Dorinţa de a avea o alimentaţie mai sănătoasă poate constitui pentru mulţi o problemă din punct de vedere financiar, cel puţin la prima vedere. Dar un buget redus nu înseamnă că nu poţi face alegeri mai bune în ceea ce priveşte mâncarea, lista următoare de recomandări fiind începutul perfect pentru un plan echilibrat de alimentaţie cu bani puţini.
Urmărește
11759 afișări
Vrei să mănânci mai sănătos, dar crezi că nu ai bani? Cum să faci cumpărături inteligent cu un buget redus (Imagine: Hepta)
Primii şi cei mai importanţi paşi în adoptarea unui regim alimentar cu produse sănătoase şi un buget mai redus sunt schimbarea obiceiurilor şi a priorităţilor, precizează expertul în fitness şi sănătate Tara Amen, de la Huffington Post.
"Nu e de fiecare dată uşor să intri într-un magazin, să alegi legume pentru salată şi să ignori raioane întregi umplute cu mâncăruri modificate chimic menite să-ţi atragă atenţia şi să îţi facă papilele gustative să mănânci din ce în ce mai mult zahăr, grăsime şi sare", avertizează aceasta, prezentând un top cinci al ponturilor pentru o alimentaţie sănătoasă cu un buget redus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Urnele încep să se închidă în mai multe state, vin primele rezultate. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
- Încearcă să faci astfel încât bugetul disponibil pentru mâncare să acopere cât mai multe
Datorită internetului, reducerile la shopping sunt disponibile pentru din ce în ce mai mulţi oameni. Cumpărăturile făcute online sunt o bună sursă de târguieli. Mulţi comercianţi online au aceleaşi firme întâlnite în magazine, dar la reduceri. Pontul este să cumperi mai multe produse ca să poţi profita de transportul gratuit.
- Transformă mâncatul sănătos într-o prioritate
Mâncatul sănătos, în general, nu reprezintă o prioritate din punct de vedere financiar. Mulţi cheltuiesc sume mari pe cafele scumpe, floricele de porumb la film, ciocolată şi altele, spune dieteticianul Tara Amen, oferind ca exemplu clienţii care vin la ea pentru ajutor spunând că dau 15 dolari pe zi (50 de lei) pe astfel de produse şi se plâng de faptul că nu îşi pot permite să mănânce sănătos:
"Cum îţi cheltuieşti banii este treaba ta, iar dacă acea cană de cafea de la Starbucks este un lux fără de care simţi că nu poţi să trăieşti, atunci aşa să fie. Dar măcar fii atent la cum cheltuieşti banii câştigaţi cu greu. Cred că îţi vei da seama că există mai mulţi bani în bugetul tău pentru mâncat sănătos decât credeai iniţial."
- Fii un cumpărător inteligent
Sfatul acesta este binevenit mai ales în sesiunile de shopping de la sfârşitul zilei, când după o zi de muncă plină trebuie să te opreşti pentru nişte cumpărături înainte să ajungi acasă şi prima tendinţă este de a te îndrepta spre raioanele din mijloc ca un "zombie" ghidat de mulţime.
Înceacă să faci drumul la magazin o aventură interesantă, sfătuieşte Tara Amen. Trebuie să fii perfect conştient de produsele expuse în jurul tău menite să-ţi ia ochii şi de faptul că te afli în căutarea mâncărurilor care să-ţi hrănească mintea, corpul, spiritul şi întreaga familie.
Odată ce reuşeşti acest lucru, priveşte în jurul tău şi foloseşte raţiunea în activitatea de shopping. Observă ce mâncăruri sunt bune pentru tine şi care sunt concepute de expeţi în marketing ca să-ţi atragă atenţia de la scopurile legate de sănătate. Alege corespunzător, avertizează expertul dietetician.
"De exemplu, poţi cumpăra legume sau carne la reduceri, pe care să le congelezi. (...) Încearcă să găseşti nuci, seminţe şi specialităţi precum quinoa şi tăiţei shirataki la reduceri. De asemenea, verifică secţiunea de congelate a magazinului, mai ales dacă trăieşti într-o zonă în care accesul la legume proaspete este limitat", spune Tara Amen, precizând că, deşi produsele proaspete sunt cea mai bună alegere, fructele şi legumele congelate sunt imediat următoare, putând fi adesea achiziţionate la preţ redus.
- Creşte-ţi singur mâncarea
Câţiva bani daţi pe seminţe şi pământ sunt tot ce trebuie ca să începi să-ţi creşti propriile fructe, legume şi ierburi. Rezultatele vor face să merite efortul şi aduc satisfacţii care depăşesc domeniul alimentaţiei sănătoase, spune dieteticianul, care dă ca exemplu propria experienţă a timpului pe care îl petrece ocupându-se de propria grădină de legume alături cu fiica ei.
- Orientează-te spre pieţe şi magazine locale
Găseşte o piaţă locală şi vorbeşte cu fermierii şi ţăranii care îşi vând produsele. Întreabă dacă au preţuri speciale pentru achiziţionarea de legume de sezon în cantităţi mari. Mâncarea de sezon locală şi organică este mai sănătoasă şi te ajută să dezvolţi o legătură mai strânsă cu produsele pe care le consumi, iar adeseori este şi mai ieftină. Poţi să pui la congelat ce nu mănânci pe moment, să împarţi cu altă familie sau prieteni sau să înveţi cum să conservi mâncarea acasă.
Urmând aceste ponturi, poţi să mănânci sănătos cu un buget redus. Important de reţinut este că atunci când de orientezi de la mâncături pline de carbohidraţi şi zahăr, procesate chimic, spre legume şi carne produse la ţară, apetitul tău se va atenua în mod natural. Nu vei mai avea aceeaşi senzaţie de foame dacă mănânci mai sănătos, ceea ce înseamnă că vei mânca mai puţin, economisi mai mult şi pierde câteva kilograme în timpul procesului.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe