- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (27.09.2011, 11:06)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vrei să studiezi manuscrisele de la Marea Moartă? Poţi să le vezi online - VIDEO
Manuscrisele de la Marea Moartă, care conţin cel mai vechi document biblic, sunt disponibile online în varianta originală şi pot fi traduse în limba engleză.
Urmărește
4107 afișări
Vrei să studiezi manuscrisele de la Marea Moartă? Poţi să le vezi online
Manuscrisele pot fi consultate cu ajutorul unei opţiuni Google disponibilă pe site-ul Muzeului Israelului din Ierusalim, scrie dailymail.co.uk.
"A fost nevoie de 24 de secole, de munca arheologilor şi a istoricilor şi de internet pentru a pune Manuscrisele de la Marea Moartă la dispoziţia oricui în lume", scrie într-o postare pe blogul Google.
Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu grupul de internet Google, iar costurile sunt estimate la 3,5 milioane de dolari (2,5 milioane de euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Fotografiile manuscriselor apar la o rezoluţie de 1.200 de megapixeli, care a fost realizată cu ajutorul unei tehnici ce a "scanat" documentele până la 50 de minute. Imaginile sunt atât de clare încât se poate observa cât de subţire şi fragilă este pielea de animal pe care au fost scrise manuscrisele.
"Manuscrisele ne dau posibilitatea de a înţelege începutul istoriei biblice. Pentru noi nu există un artefact mai important", a declarat directorul muzeului Israelului, James Snyder.
Cinci din cele opt manuscrise ce se află la Muzeul Israelului au fost digitalizate iar documentele pot fi traduse în limba engleză.
Cele aproximativ 900 de manuscrise, papirusuri şi pergamente, găsite între anii 1947 şi 1956 într-o peşteră din regiunea Qumrân, la ţărmul Mării Moarte, sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri arheologice din istorie. Ele conţin texte religioase în ebraică, aramaică şi greacă, precum şi cel mai vechi "testament" cunoscut.
Cele mai vechi documente datează din secolul al 3-lea î.e.n., iar cel mai nou a fost redactat în anul 70 e.n., pe când legiunile romane distrugeau cel de-Al Doilea Templu evreiesc.
Manuscrisele nu sunt expuse public în Muzeul Israelului, fiind păstrate în condiţii de penumbră, într-o cameră în care nivelul de umiditate şi temperatura sunt identice celor din peşterile din Qumrân.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe