- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (21.05.2010, 18:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Yoga ameliorează somnul şi calitatea vieţii supravieţuitorilor cancerului
Yoga îmbunătăţeşte calitatea somnului şi a vieţii persoanelor care au învins cancerul, potrivit concluziilor formulate la încheierea celui mai amplu studiu clinic realizat până în prezent, prin care cercetătorii au dorit să măsoare efectele acesteia asupra pacienţilor.
Urmărește
270 afișări
Yoga ameliorează somnul şi calitatea vieţii supravieţuitorilor cancerului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Totuşi, niciun tratament nu este eficient mult timp pentru eliminarea tulburărilor somnului şi a oboselii de care suferă supravieţuitorii cancerului", a declarat Karen Mustian, profesor adjunct de oncologie şi medicină preventivă la Universitatea Rochester din New York, coordonatorul studiului.
Studiul a fost prezentat într-o conferinţă telefonică organizată de American Society of Clinical Oncology (ASCO), ce precede conferinţa anuală organizată de această asociaţie în perioada 4 - 8 iunie la Chicago.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Tulburările somnului şi oboseala sunt efectele secundare cele mai frecvente de care suferă persoanele care au învins cancerul, iar aceste probleme le pot afecta calitatea vieţii, a explicat Karen Mustian.
Aproximativ 80% dintre pacienţi suferă de tulburări ale somnului în timpul tratamentelor anticancer şi până la 65% semnalează această problemă după încheierea terapiei.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 410 supravieţuitori, a căror boală a fost diagnosticată în stadii incipiente. Aproape 96% dintre aceste persoane erau femei, iar dintre acestea, aproape 75% au avut cancer mamar.
Aceşti pacienţi au acuzat anumite tulburări ale somnului pentru o perioadă cuprinsă între 2 şi 24 de luni după încheierea tratamentului anticancer.
Jumătate dintre participanţi au fost trataţi cu somnifere, iar pacienţii din al doilea grup au urmat, în plus, un program de yoga de patru săptămâni, făcând două şedinţe pe săptămână.
Acest program a constat în exerciţii de meditaţie şi respiraţie în diverse poziţii.
22% dintre pacienţii care au practicat yoga, comparativ cu 12% din grupul celălalt, au anunţat o ameliorare a calităţii somnului.
Aproape 30% dintre pacienţii care au făcut yoga au declarat că s-au simţit mai puţin adormiţi în timpul zilei, comparativ cu 5% din grupul de control.
În grupul pacienţilor care au făcut yoga, cercetătorii au constatat o reducere cu 21% a folosirii somniferelor, însă pe ansamblul grupului de control, recurgerea la somnifere a crescut cu 5%.
Voluntarii care au beneficiat de cursul de yoga au indicat, în 42% din cazuri, o reducere a oboselii, comparativ cu 12% cât s-a înregistrat în grupul ţintă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe