- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (02.09.2010, 18:39)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zahărul nu calmează durerile bebeluşilor
Practica de a oferi bebeluşilor zahăr înainte de examenele medicale invazive nu contribuie la eliminarea durerii, potrivit unui studiu publicat joi în revista britanică The Lancet şi preluat de AFP.
Urmărește
29 afișări
Zahărul nu calmează durerile bebeluşilor (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)
În 2001, anumite recomandări medicale, care citau rezultatele anumitor teste clinice, impuneau administrarea de zaharoză pe cale orală bebeluşilor, pentru a calma durerile provocate de anumite teste medicale, notează publicaţia.
Însă Rebeccah Slater şi colegii ei de la Londra sugerează că în realitate zahărul nu face decât să modifice expresia facială, dând în mod greşit impresia că durerea este înlăturată.
În noul studiu, 59 de bebeluşi au fost înţepaţi în călcâi, pentru a li se preleva câte o picătură de sânge. 29 dintre ei au primit o soluţie pe bază de zahăr, iar 30, apă sterilizată. Electroencefalogramele efectuate bebeluşilor au permis măsurarea reacţiilor dureroase la nivelul circuitelor nervoase. Nicio diferenţă semnificativă statistic nu a fost înregistrată între cele două grupuri de bebeluşi în ceea ce priveşte calmarea durerii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Autorii au constatat că expresia feţei micuţilor care au consumat soluţia dulce a rămas, cel mai adesea, nemodificată în timpul testelor, dând greşit impresia că aceştia nu suferă, comparativ cu celălalt grup de copii.
Subliniind nevoia unor studii mai ample, autorii cercetării spun că nu recomandă această practică în cadrul examenelor medicale efectuate asupra bebeluşilor, ci mai degrabă geluri şi creme calmante. Alte metode simple pot fi folosite de infirmiere în astfel de cazuri, precum contactul "piele-piele" sau polisenzorial - stimularea mai multor simţuri.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe