- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (23.05.2016, 08:02)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zahărul poate accelera procesul de îmbătrânire prematură
Dermatologii avertizează că o dietă bogată în zahăr poate duce la acnee şi îmbătânirea prematură a tenului.
Urmărește
927 afișări
Zahărul poate accelera procesul de îmbătrânire prematură
Potrivit CSID, efectul de îmbătrânire a pielii va fi cu atât mai vizibil cu cât consumul de zahăr rafinat este mai mare. Persoanele care consumă mult zahăr sau cele care au o sensibilitate la zahăr prezintă o serie de simptome, precum riduri sau linii fine pe frunte, acnee, umflături în zona ochilor sau ten palid şi uscat.
Experţii în nutriţie avertizează că această problemă mai puţin cunoscută poate crea foarte mult rău. Nu numai zahărul rafinat declanşează aceste probleme, ci şi fructele, legumele şi cerealele integrale, însă nu la un asemenea nivel precum dulciurile procesate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Cele mai periculoase produse rămân zahărul rafinat şi făina, care determină o creştere bruscă a glicemiei, diverse reacţii inflamatorii în corp şi măresc riscul formării ridurilor.
“Consumul de alimentele care au un indice glicemic ridicat duce la creşterea rapidă a glicemiei şi la fluctuaţii rapide ale insulinei. În timp, asta poate duce la rezistenţa la insulină şi chiar diabet, care accelerează procesul de îmbătrânire”, a declarat doctorul Tamara Griffiths de la Asociaţia Dermatologilor din Marea Britanie pentru The Independent.
Moleculele de zahăr influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei, două dintre substanţele esenţiale pentru ca pielea să-şi păstreze aspectul tânăr, potrivit CSID.
“Alimentele dulci ar putea avea un impact direct asupra procesului de îmbătrânire a tenului (are loc o reacţie chimică ce produce îmbătrânirea, glicare)”, a continuat dermatologul.
Nivelurile de AGE în colagenul din piele la persoanele cu diabet tip 1 pot prevedea viitoarele daune la nivelul nervilor şi al ochilor.
Şi alţi experţi avertizează că zahărul deshidratează, poate creşte producţia de sebum, ce duce la un ten cu tendiţă de îngrăşare şi acnee. Cu toate acestea, cercetătorii spun că zahărul face parte dintr-o dietă echilibrată şi poate face parte dintr-un stil de viaţă sănătos şi doar dietele bogate în zahăr ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.
Un consum normal de zahăr înseamnă maximum 8 linguriţe de zahăr pe zi, în cazul în care persoana nu prezintă probleme de sănătate, avertizează specialiştii.
Dacă te confrunţi cu hipertensiunea arterială, cantitatea de zahăr ingerată zilnic trebuie să fie mult mai redusă, fără să depăşească 2 linguriţe pe zi. Nu este recomandat să înlocuieşti zahărul cu îndulcitorii artificiali, deoarece s-a dovedit că aceştia pot face şi mai mult rău.
Iată câteva alternative pentru zahăr, dar nu se recomandă consumul lor în cantităţi mari, potrivit CSID.
- Mierea de albine de bună calitate, care are un indice glicemic mediu;
- Extractul natural de stevia rebaudiana, o plantă dulce care nu conţine calorii. Ea reglează nivelul zahărului în sânge (glicemia), înfrânează pofta de dulciuri şi temperează senzaţia acută de foame;
- Nectarul de agave, care are un indice glicemic scăzut;
- Siropul de arţar, care este o excelentă sursă de mangan şi zinc, cu puţine calorii. 2 linguriţe (13 grame) de sirop conţin 35 de calorii;
- Zahărul nerafinat sau brut, dar cu măsură. Are la fel de multe calorii, însă mai conţine şi câteva substanţe nutritive care lipsesc cu desăvârşire din varianta rafinată.
Citeşte şi: Oamenii de ştiinţă folosesc maşinăria de vată de zahăr pentru a crea vase sanguine artificiale
Citeşte şi: Descoperire importantă a NASA: Cometa care lasă în urmă alcool şi zahăr. Ar putea explica apariţia vieţii pe pământ
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe