- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (29.12.2008, 15:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zâmbetele şi grimasele sunt determinate de gene - studiu
Expresiile faciale pe care oamenii le fac pentru a-şi arăta sau pentru a-şi ascunde emoţiile resimţite sunt controlate de creier, nu învăţate de-a lungul vieţii, potrivit unui studiu american, publicat în Journal of Personality and Social Psychology, informează BBC News Online.
Urmărește
126 afișări
Zâmbetele şi grimasele sunt determinate de gene - studiu (Imagine: Mediafax Foto)
Sportivii nevăzători şi sportivii cu o vedere normală au aceleaşi expresii faciale atunci când pierd sau câştigă, au explicat cercetătorii americani, care susţin faptul că expresia facială nu se învaţă de-a lungul vieţii privind la cei din jur şi care consideră că acestea reprezintă o reminiscenţă a procesului de evoluţie a oamenilor de-a lungul istoriei.
Teoria potrivit căreia expresia facială este determinată genetic nu este o idee nouă, fiind sugerată de oamenii de ştiinţă încă din 1960.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Studiul, desfăşurat în cadrul San Francisco State University, a oferit o dovadă puternică în sprijinul acestei teorii. Profesorul David Matsumoto şi echipa lui au comparat 4.800 de fotografii care imortalizau expresiile feţelor unor campioni de judo - nevăzători şi văzători - în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor de la Jocurile Olimpice şi a Jocurilor Paralimpice din 2004.
Cercetătorii au analizat cu mare atenţie feţele câştigătorilor medaliilor de aur şi a celor de argint. Câştigătorii arătau o bucurie autentică în urma victoriei repurtate, dar ceilalţi laureaţi de pe podium, prezentau "zâmbete sociale" - zâmbete care implică doar mişcarea gurii, care indică faptul că sunt mai degrabă artificiale şi nu spontane. Cercetătorii americani au ajuns astfel la concluzia că atleţii obişnuiţi şi cei nevăzători îşi controlează expresia feţei exact în acelaşi fel.
Oamenii, care au învăţat să nu îşi exprime emoţiile negative prin strigăte, muşcături sau insulte verbale, şi-au dezvoltat astfel un sistem care închide automat gura, pentru a preveni aceste emoţii negative.
Bridget Waller de la Universitatea Portsmouth a explicat că primatele folosesc adeseori sistemul "arătatului dinţilor în întregime", ca un semnal care le indică celorlalte primate lipsa intenţiei unui atac, precizând că este posibil ca oamenii să fi moştenit, genetic, un sistem similar.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe