- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (16.03.2009, 16:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zece specii ar putea dispărea din cauza încălzirii globale (Galerie Foto)
Organizaţia internaţională World Wide Fund for Nature (WWF) a lansat, cu ocazia campaniei Earth Hour 2009, un raport privind zece specii pe cale de dispariţie în acest secol, motivul principal fiind încălzirea globală.
Urmărește
1504 afișări
Balenele,una dintre speciile pe cale de dispariţie în acest secol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit raportului, multe din aceste specii au fost deja decimate de activităţi umane precum vânatul ilegal, comerţul necontrolat şi dezvoltarea economico-socială nesustenabilă.
Astfel, cei mai ameninţaţi de schimbările climatice sunt urangutanii, tigrii şi balenele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Totodată, şase din cele şapte specii de ţestoase sunt în pericol, iar o treime din cangurii australieni se află în aceeaşi situaţie.
Urşii polari ar putea dispărea şi ei în 75 de ani. Trei subspecii ale tigrului bengalez au dispărut deja, iar patru nu au mai fost văzute în sălbăticie de 25 de ani.
În plus, 16 la sută din recifurile de corali nu mai existau în 1998, iar 80 la sută din cele actuale ar putea muri până în 2060, se mai arată în raport.
Numărul pinguinilor scăzuse cu 66 la sută în 1983, iar diminuarea stratului de gheaţă de la poli îi face extrem de vulnerabili pe cei în viaţă.
Elefanţii africani sunt printre cele mai ameninţate specii de încălzirea globală, din cauză că le lipsesc resursele de apă şi hrană.
Pescăruşii au devenit şi ei vulnerabili, atât din cauza pescuitului masiv, cât şi din cauza schimbărilor climatice care dereglează ciclul lor de viaţă.
"Acesta nu este un viitor pe care să-l putem accepta. Oameni, companii şi guverne trebuie să facă tot ce le stă în putinţă pentru a ţine piept schimbărilor climatice şi a reduce impactul asupra ecosistemelor de care noi toţi depindem. Nu e târziu să oprim extincţia, dar trebuie să acţionăm imediat!", a spus directorul WWF International, James Leape.
WWF subliniază importanţa anului 2009 pentru mediu, în contextul în care la Copenhaga, în decembrie, are loc o conferinţă a Naţiunilor Unite privind stabilirea unui acord global pentru combaterea schimbărilor climatice.
Totodată, WWF promovează campania mondială Earth Hour 2009 (Ora Pământului), acţiune la care România ia parte pentru prima oară, în mod oficial, în 28 martie. Şapte oraşe din ţară, inclusiv Bucureştiul, vor stinge luminile în ziua respectivă, simultan, timp de o oră, în clădiri emblematice, la ora 20.30.
În acest sens, a fost lansat şi un spot publicitar al cărui mesaj este: "De Earth Hour nu aprinzi lumina orice ar fi. Alătură-te celor un miliard de oameni care vor stinge lumina pentru o oră. Un gest simbolic care arată că ne pasă de schimbările climatice. Tu ce faci de Earth Hour?".
Citeşte şi:
Încălzirea globală, mai rapidă decât s-a prognozat
Începând cu 2030 vom avea nevoie de o a doua planetă pentru apă şi hrană
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe