Pentru a doua zi consecutiv rata de incidenţă este de sub 3 la mia de locuitori în Bucureşti. Asta ne aduce cu un pas mai aproape ca în weekend să putem sta la căldură când mergem la restaurant. Dar ştim că şi-n trecut interioarele s-au redeschis doar că să se închidă la loc după doar câteva zile. Antreprenorii din HoReCa nu pot să nu se gândească şi ce vor face în cazul în care vor fi nevoiţi să închidă iar în câteva zile.
Marius este managerul general al Hard Rock Café. Zice că îşi asumă riscul să aducă angajaţii din şomaj tehnic, chiar dacă s-ar putea să fie doar pentru câteva zile. Poate-poate iese soarele şi pe strada HoReCa.
Marius Baban, general manager Hard Rock Café: Noi suntem în acest moment 68 de angajaţi. 70% din personalul nostru este activ în acest moment. Odată cu redeschiderea restaurantelor, vom activa şi ceilalţi angajaţi care sunt în şomaj tehnic. Probabil că vom da o comandă mai mare de marfă pentru perioada următoare, iar în cazul în care restaurantele se închid din nou o să sunăm, cel mai probabil, furnizorii şi o să calibrăm volumul de marfă în funcţie de ce se va întâmpla. Parteneriatul pe care îl avem cu furnizorii noştri este unul foarte solid şi ne înţeleg şi se adaptează şi ei, sunt destul de flexibili.