În noaptea de miercuri spre joi, Bruxelles-ul a dat startul evenimentului Gallery Night, în cadrul căruia galeriile participante din oraș au un program prelungit față de restul timpului.
Art Brussels este cunoscut ca o platformă ce găzduiește artiștii tradiționali și talentele noi, alături de experimente artistice care forțează limitele: „Anul acesta, în centrul atenției se află o nouă generație de artiști, cunoscuți pentru depășirea limitelor și explorarea de noi teritorii” a precizat directoarea târgului, Nele Verhaeren.
Târgul de artă reunește un program internațional ce include peste 165 de galerii din 35 de țări, cu cinci secțiuni: Prime, Solo, ’68 Forward, Discovery și Invited. Evenimentul va transforma până duminică Pavilioanele 5 și 6 ale Brussels Expo – impresionanta clădire Art Deco, situată lângă Atomium – într-un epicentru al artei contemporante, care așteaptă peste 25.000 de vizitatori în acest an.
Programul târgului de artă s-a îmbogățit de două proiecte curatoriale de referință, The Screen, o inițiativă dedicată artei video, și Monumental Artworks, care adună instalații de mari dimensiuni amplasate atât în exteriorul Pavilionului 5, cunoscut pentru arhitectura Art Deco, cât și în spații interioare special concepute.
La ediția din această primăvară, Art Brussels a ieșit din locația destinată, complexul expozițional Brussels Expo, cu evenimente care se desfășoară în afara perimetrului principal.
În centrul cultural Bozar, al cărui nume provine de la acronimul „Palais des Beaux-Arts”, vizitatorii pot explora expoziția „Când ne vedem: un secol de figurație neagră în pictură”, alături de o expoziție câștigătoare a BelgianArtPrize 2025.
Lucrările Obstakles ale artistului olandez Willem Oorebeek și Patuá/Patois ale artistului brazilian Paulo Nazareth sunt expuse la centrul de artă Wiels.