- Home
- Stirile zilei
- (13.03.2023, 06:35)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Atenţie la insomnie: conform unui studiu, riscul de infarct creşte cu 69%
Cercetătorii au arătat că somnul mai puţin de 5 ore pe noapte poate duce la probleme cardiovasculare grave.
Urmărește
2648 afișări
Atenţie la insomnie: conform unui studiu, riscul de infarct creşte cu 69%
Insomnia este văzută, cel mai adesea, „doar” ca o problemă enervantă, adesea subestimată, însă ideal ar fi să fie ţinută atent sub observaţie.
Potrivit unui studiu recent publicat în revista ştiinţifică Clinical Cardiology, dormitul mai puţin de 5 ore pe noapte creşte riscul de a suferi un infarct cu 69%.
Insomnie înseamnă când afecţiunea durează cel puţin 3 luni consecutive sau mai mult. Această afecţiune poate fi accentuată şi de niveluri ridicate de stres sau probleme fizice cronice care duc la durere şi la disconfort.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Fără diferenţe de sex
Cercetarea a inclus 153.881 de persoane care suferă de insomnie şi 1.030.375 de persoane care nu suferă de asta, din 6 ţări diferite şi cu vârsta peste 18 ani.
Rezultatele au arătat o creştere semnificativă a riscului de atac de cord, cu 69%, la persoanele care suferă de insomnie. În plus, nu s-au găsit diferenţe deosebite de risc în funcţie de vârstă şi sex, fiind vorba despre o uşoară prevalenţă a riscului de atac de cord la femei comparativ cu bărbaţii.
„Descoperirile noastre au arătat că insomnia creşte riscul de infarct miocardic cu 69%, aşa că pacienţii ar trebui educaţi cu privire la importanţa somnului, iar somnul ar trebui să fie încorporat în ghidurile de prevenire primară cardiovasculară.
Pentru a combate insomnia trebuie să consultaţi un medic, deoarece pot fi alte tulburări medicale sau psihiatrice de somn care o pot provoca”, a explicat pentru MNT unul dintre autorii studiului, Hani Aiash, profesor la Spitalul Universitar din New York.
De evitat dispozitivele electronice seara
Profesorul Aiash a propus apoi linii directoare pentru îmbunătăţirea calităţii somnului, prevenirea insomniei şi, în consecinţă, şi a atacurilor de cord:
„În primul rând, trebuie să conştientizăm cât de periculoasă poate fi insomnia. Trebuie tratată ca nişte patologii mai cunoscute precum hipertensiunea arterială, sau mai degrabă ca un factor de risc pentru sănătatea cardiovasculară.
Este important ca medicii să educe pacienţii cu privire la importanţa somnului în menţinerea unei inimi sănătoase. Lucrurile importante de făcut? Mentineţi un ciclu regulat somn-trezire, chiar şi în weekend, evitaţi folosirea dispozitivelor electronice seara, precum şi aportul de cofeină la sfârşitul zilei.
De asemenea, aveţi grijă să nu vă prelungiţi prea mult odihna de după-amiază, în timp ce activitatea fizică şi exerciţiile fizice din timpul zilei favorizează somnul”.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe