Antreprenorii din HoReCa cer să nu mai depindă de rata de incidenţă COVID-19
Antreprenorii din sectorul HoReCa trage din nou un semnal de alarmă.
Industria care anul trecut a pierdut 80% din cifra de afaceri nu mai are mult până la faliment, iar reprezentanţii industriei trag în continuare semnale de alarmă.
Daniel Mischie, preşedintele HORA, spune care sunt cerinţele industriei.
Daniel Mischie, preşedintele HORA: Sugestia noastră este ca HoReCa să fie desprinsă de procentul de 3 la mie şi să poată funcţiona la 30% din capacitate indiferent de numărul de persoane infectate. Vorbim de măsura 20% aferentă anului 2020 şi, pe de altă parte, un program de despăgubire a antreprenorilor pentru anul 2021, în care în continuare noi suntem restricţionaţi de la vânzare. Din patru locaţii, una este închisă datorită lipsei de predictibilitate şi lipsei de resurse financiare. În perioada imediat următoare, însemnând două trei săptămâni, acest număr va creşte. Din trei locaţii una va fi închisă.