Asasinarea jurnalistei Victoria Marinova. Poliţia din Ruse, declaraţii OFICIALE despre ROMÂNUL reţinut. MAE nu a fost notificat

Cetăţeanul român de origine ucraineană, reţinut în cazul asasinării jurnalistei bulgare Victoria Marinova, nu este considerat deocamdată suspect, anunţă Poliţia din oraşul Ruse.

Urmărește
23602 afișări
Imaginea articolului Asasinarea jurnalistei Victoria Marinova. Poliţia din Ruse, declaraţii OFICIALE despre ROMÂNUL reţinut. MAE nu a fost notificat

BREAKING Principalul suspect în cazul jurnalistei ucise la Ruse este un ROMÂN

"Bărbatul este reţinut 24 de ore şi cooperează cu anchetatorii", a transmis Poliţia din Ruse, citată de site-ul de ştiri BNR.bg.

Anchetatorii bulgari afirmă că individul reţinut, un român de origine ucraineană, oferă în acest moment date pentru a clarifica faptul că nu a comis crima.

Surse citate de cotidianul bulgar Dnevnik au anunţat marţi că un bărbat cu dublă cetăţeanie, română şi moldoveană, este reţinut în cazul uciderii ziaristei Victoria Marinova, care a fost găsită moartă într-un parc din oraşul Ruse.

Comisia Europeană a cerut luni Bulgariei să efectueze o anchetă rapidă în privinţa uciderii jurnalistei Viktoria Marinova.

Ministrul bulgar de Interne, Mladen Marinov, a transmis că nu există indicii că uciderea jurnalistei de investigaţii Victoria Marinova ar avea legătură cu anchetele ei privind corupţia. Ultimul reportaj al Victoriei Marinova, directoare şi prezentatoare a postului regional TVN din Ruse, se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri. Jurnalista, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită moartă într-un parc din Ruse.

Conform unor surse citate de site-ul Monitor.bg, mai multe persoane sunt suspectate în acest caz. Poliţia analizează şi posibilitatea ca autorul asasinatului să fi fugit în România.

În casa unui suspect de etnie romă din Ruse au fost găsite bunuri ale victimei, precizează site-ul Monitor.bg.

MAE: Autorităţile n-au anunţat reţinerea unui cetăţean român legat de uciderea ziaristei în Bulgaria

MAE a anunţat, marţi, că autorităţile bulgare nu au notificat nimic, până în prezent, cu privire la reţinerea sau arestarea unui cetăţean român în cazul uciderii jurnalistei în Bulgaria, în contextul în care în un cetăţean român a fost reţinut de poliţia bulgară, potrivit ziarului bulgar Dnevnik.

"Ambasada României în Republica Bulgaria are în atenţie cazul semnalat şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea şi cetăţenia persoanei în cauză. Până la acest moment, misiunea diplomatică nu a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la reţinerea/arestarea unui cetăţean român sub astfel de acuzaţii şi nici nu a primit solicitări de asistenţă consulară cu privire la un astfel de caz", a transmis Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a adăugat că "ambasada României la Sofia menţine cazul în atenţie şi este în contact permanent cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor, dacă situaţia o va impune".


Procurorii bulgari au declarat că femeia de 30 de ani au fost abuzată sexual, bătută şi sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă la Ruse.

Directoare şi prezentatoare la postul regional TVN din Ruse, ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice, într-un caz în care sunt acuzaţi de implicare o serie de politicieni şi oameni de afaceri.

Victoria Marinova, directoarea şi prezentatoare a postului regional TVN din Bulgaria, a fost ucisă cu brutalitate în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce făcea jogging, fiind al treilea jurnalist asasinat în Uniunea Europeană în mai puţin de un an, informează Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

În vârstă de 30 de ani, Victoria Marinova era implicată în mai multe investigaţii jurnalistice privind corupţia din Bulgaria, a mai precizat OCCRP pe Twitter.

Ea este cel de-al treilea jurnalist european asasinat în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia.

Jurnalistul şi analistul Ruslan Trad a scris pe Twitter că ultimul reportaj al Victoriei Marinova se referea la deturnarea de fonduri publice.

Ruslan Trad a precizat că jurnalista a fost violată şi torturată înainte să fie ucisă.

Trupul neînsufleţit al acesteia a fost găsit de un trecător care a anunţat poliţia.

Femeia nu a putut fi identificată imediat deoarece nu a fost găsit niciun act de identitate asupra ei, iar telefonul său mobil nu a mai fost găsit.

Procurorul local Georgi Georgiev a declarat că pe lângă telefonul mobil au dispărut cheile de la maşină, ochelarii şi o parte din hainele acesteia.

Marinova a murit „din cauza multiplelor traumatisme craniene şi prin asfixiere”, a spus el.

Ministrul de Interne Mladen Marinov citat ulterior de agenţia de ştiri Focus a afirmat că Marinova a fost agresată sexual.

Georgiev a spus că anchetatorii studiază mai multe teorii, fie că este vorba despre o crimă aleatorie, fie că atacul este legat de munca ei. El a refuzat să răspundă la întrebarea reporterilor cu privire la existenţa unor semne că a fost agresată sexual.

Un reporter de televiziune cu vechime, Marinova a găzduit timp de mulţi ani o emisiune de stil de viaţă şi, de asemenea, a fost membru al echipei de conducere a TVN.

Cu câteva luni în urmă, a devenit gazda unui program de investigaţie numit Detector. Cea mai recentă emisiune a inclus interviuri despre presupusa corupţie care implică companii private care nu au primit finanţare din partea Uniunii Europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici