- Home
- Stirile zilei
- (24.03.2020, 16:02)
- Marian Ghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii islandezi susţin că au descoperit 40 de mutaţii ale coronavirusului
Cercetătorii islandezi au găsit 40 de mutaţii ale coronavirusului care a afectat deja aproape 400.000 de oameni din toată lumea.
Urmărește
9486 afișări
Cercetătorii islandezi susţin că au descoperit 40 de mutaţii ale coronavirusului
Mutaţiile au fost descoperite prin analiza probelor pacienţilor cu COVID-19 din Islanda, ţară care a raportat 600 de cazuri până acum şi niciun deces.
Cu ajutorul geneticii secvenţiale, cercetătorii au identificat câte mutaţii a acumulat virusul până acum. Aceste variaţii genetice pot funcţiona ca amprente ale virusului şi pot indica de unde a originat el.
Cercetătorii islandezi au găsit urmele coronavirusului în trei ţări europene, Austria, Italia şi Anglia în cazurile depistate la ei în ţară. Şapte cetăţeni infectaţi veneau la un meci de fotbal în Anglia. Alţii erau întorşi de la ski din Austria.
Viruşii acumulează mutaţii pe măsură ce evoluează ceea ce îi poate împinge să-şi schimbe comportamentul. Mutaţia e un proces biologic ce i-a permis virusului să atace corpul uman. Studiind genomica virusurilor ne ajută să înţelegem cum se comportă ei, iar oamenii de ştiinţă cred că acest virus s-a învârtit la animale de ani de zile, poate decenii, îninte să capete abilitatea de a infesta corpul uman.
Cercetători de la instituţiile publice islandeze au colaborat cu compania DeCode Genetics la studiul a 5000 de voluntari, din care 48 au fost testaţi pozitiv.
"Putem să vedem cum transformat viruşii, am găsit 40 de mutaţii la cazurile de la noi. Am găsit un mix viruşi la cineva, a avut viruşi înainte şi după mutaţie şi singurele infecţii vizibile sunt cele ale virusului mutant. Am descoperit că o persoană care transporta două variante ale coronavirusului", a declarat Kári Stefánsson, directorul DeCode Genetics, potrivit information.dk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe