COMENTARIU Luiza Popescu: „Am consumat o cutie de măşti şi una de mănuşi şi patru sticle de dezinfectant şi gel. Dar mireasma de tei a anulat efectul normelor”
Deşi spre final de zi a venit ploaia, a fost totuşi o zi prosperă şi plină de speranţă. Ne-am întâlnit cu clienţii, cu prietenii, ne-am tocit coatele. Ne-am pus măştile şi mănuşile, ne-am parfumat discret (nota bene – personalul care lucrează în restaurant nu trebuie să folosească parfumuri cu esenţe tari deoarece pot influenţa mâncarea) şi am început tăvălugul.
Am consumat o cutie de măşti, o cutie de mănuşi, două sticle de dezinfectant, două sticle de gel. Cam acesta a fost consumul unei terase cu 27 de scaune (cu distanţare). Bucătăria şi pizzeria au funcţionat la parametri maximi. E grea pornirea!
După atâta timp de inactivitate, ţi-e teamă să nu greşeşti, să nu întârzii comanda, vrei să iasă totul bine. Şi chiar aşa a fost. A fost totul bine. Până când a venit ploaia, la ora 19:30.
S-au anulat toate rezervările, cinci tineri au stat în ploaie, evident trei la o masă (familie) şi doi la altă masă (tot familie), deoarece, cum prea bine ştiţi, nu avem voie în interior.
Şi astfel minunata zi de întâi iunie s-a sfârşit într-un ropot de ploaie cu miresme minunate de flori de tei, pentru că asta este parfumul teraselor la sfârşit de mai în Bucureşti.
Luiza Popescu este proprietarul restaurantului Unico Vero din Bucureşti, care şi-a deschis ieri terasa pentru clienţi pentru prima oară în ultimele două luni şi jumătate.