Consecinţele neaşteptate ale războiului comercial SUA-China: americanii mănâncă mai mult porc, renunţă la pui

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a dus la scăderea exporturilor de carne de porc spre China şi Mexic, astfel încât americanii au renunţat la pui şi mănâncă mai multă de carne de vită şi de porc, relatează Reuters.

Urmărește
3341 afișări
Imaginea articolului Consecinţele neaşteptate ale războiului comercial SUA-China: americanii mănâncă mai mult porc, renunţă la pui

Consecinţele neaşteptate ale războiului comercial SUA-China: americanii mănâncă mai mult porc, renunţă la pui

Schimbarea în dietă este şi consecinţa creşterii numărului de porcine şi bovine din SUA şi ar putea pune capăt unui şir de 27 de trimestre profitabile la rând pentru producătorii de carne de pui cum sunt Tyson Food sau Sanderson Farms. Bill Roenigk, economist şi consultant pentru National Chicken Council, spune că sectorul creşterii puilor va pierde bani sau sau cel mult va avea câştiguri zero în cel de-al patrulea trimestru al anului.

Disputa comercială iniţiată de preşedntele Trump a dus şi la scăderea livrărilor de soia şi de sorg către China.

Estimările Departamentului pentru Agricultură din SUA arată o creştere a consumului de carne de pui de 1,2% anul viitor, în timp ce consumul de carne de porc se va majora cu 4,3% iar carrnea de vită cu 2,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici