O navă de croazieră nu a fost primită în Malta, de teama coronavirusului

O navă de croazieră a renunţat să mai acosteze în Malta, după ce medicii au ameninţat că reacţionează, pe fondul preocupărilor legate de extinderea epidemiei de coronavirus, relatează BBC.

Urmărește
1853 afișări
Imaginea articolului O navă de croazieră nu a fost primită în Malta, de teama coronavirusului

Coronavirus: o navă de croazieră nu este primită în Malta, la presiunile medicilor

Compania care operează nava MSC Opera a declarat că a acceptat situaţia şi că a aprobat ca nava să plece, pentru a „evita tulburările publice inutile”.

Guvernul maltez a declarat că decizia este urmarea stării de alarmă generată de informaţiile neverificate lansate de presa locală.

Atât guvernul, cât şi operatorul au declarat că nu există cazuri de îmbolnăvire la bord.

"În ciuda faptelor, guvernul maltez şi MSC Cruises au decis să aprobe redirecţionarea navei MSC Opera, pentru a evita îngrijorarea publicului maltez", a spus guvernul.

Nava, care transportă 2.302 de pasageri şi membri ai echipajului, se îndreaptă acum spre oraşul italian Messina, unde va opri duminică, „aşa cum era programat”.

Un pasager austriac care a părăsit nava la Genova, Italia, pe 28 februarie, a fost ulterior diagnosticat cu coronavirus.

MSC Cruises a declarat că pasagerul a fost pozitiv pentru Covid-19 la două zile după ce s-a întors în Austria, prin nordul Italiei.

După ce a părăsit Italia, nava şi-a continuat croaziera spre Grecia şi a ajuns miercuri în Pireu - în aceeaşi zi în care proprietarul a fost alertat de autorităţile austriece despre pasagerul care s-a îmbolnăvit.

MSC Cruises a declarat că nava a fost inspectată de medicii greci atât în ​​Pireu, cât şi în Corfu şi că a primit permisiunea de a merge mai departe.

"Nu a existat nici o solicitare din partea autorităţilor sanitare greceşti cu privire la o carantină", ​​a spus un purtător de cuvânt al ministerului elen pentru sănătate, citat de agenţia de ştiri Reuters. "Specialiştii în boli infecţioase ne-au spus că nu există o astfel de problemă."

Martin Balzan, preşedintele Asociaţiei Medicale din Malta (MAM), a declarat pentru TV Malta că, în cazul în care o epidemie izbucneşte pe navă, Malta nu are resurse pentru a „testa sau asigura adăpost pentru cele 2.302 de persoane de la bord”.

"Autorităţile ar trebui să acorde prioritate absolută aspectului sănătăţii în locul economiei", a spus el.

Vorbind cu Times of Malta, dr. Balzan a spus că ar fi „extrem de iresponsabil” să li se permită oamenilor să părăsească nava.

O altă navă de croazieră, Diamond Princess, a fost scena unei evoluţii dramatice a bolii, în timp ce a fost ţinută în carantină în Japonia, luna trecută. Şase persoane au murit, iar 621 au fost infectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici