VIDEO   Cum apar medicamentele noi? O discuţie cu un specialist român smart şi Cristian Presură

  • Cum „se naşte” un medicament pentru o anumită afecţiune?
  • Prin câte etape trebuie să treacă un medicament sau o substanţă recent sintetizată în laborator, pentru a putea fi distribuit şi comercializat în UE?
  • Care este ciclul testării unui medicament nou?
  • Când vor putea fi create „leacuri” de către Inteligenţa artificială (AI)?
Urmărește
156 afișări
Imaginea articolului Cum apar medicamentele noi? O discuţie cu un specialist român smart şi Cristian Presură

Captură foto YouTube/Cristian Presură

Tudor Oprea este invitatul fizicianului Cristian Presură, într-o discuţie importantă despre medicamente, moderată de către Ada Roseti. 
 
Oprea are doctorat în Fiziologie Moleculară, este cercetător de foarte mulţi ani şi a lucrat pentru AstraZeneca. Are zece patente şi foloseşte AI şi Big Data în „crearea” de medicamente. Ce este interesant la emisiune este posibilitatea românilor de a adresa întrebări despre ce îi „roade” şi vor să afle vizavi de domeniul respectiv.
 
Cu peste 30 de ani de experienţă în descoperirea de noi medicamente, românul a lucrat cu giganţi din domeniul farmaceutic, precum AstraZeneca, şi a fost profesor de medicină, ştiinţe farmaceutice şi biochimie în cadrul Departamentului de Bioinformatică al Universităţii din New Mexico.
 
Specialistul răspunde la o serie de întrebări aflate poate, cel puţin o dată, pe buzele românilor.
 
Are Big Pharma interes să creeze medicamente doar pentru simptome, nu şi pentru cauzele bolilor? Prin câte etape de verificare trece un medicament? Ce urmează după ce este aprobat? 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici