- Home
- Stirile zilei
- (06.06.2020, 16:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum să protejăm animalele de companie în zilele toride de vară
- Animalele de companie pot suferi infarct şi alte probleme de sănătate dacă nu sunt protejate corespunzător în zilele caniculare.
- Specialiştii PETA fac o serie de recomandări importante pentru stăpânii de câini şi pisici.
- Doar în Statele Unite, sute de animale de companie mor anual din cauza nerespectării recomandărilor făcute de experţi.
Urmărește
1108 afișări
Cum să protejăm animalele de companie în zilele toride de vară
Animalele de companie au de suferit în zilele călduroase de vară, mai ales dacă sunt lăsate în curte sau în maşina parcată. Fie că este vorba despre pisici sau câini, aceştia pot face infarct din cauza temperaturilor ridicate, avertizează PETA. Specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să asigure temperaturi optime patrupezilor, multă apă proaspătă şi plimbări dimineaţa sau seara, evitându-se plimbările în mijlocul zilei.
Anual, doar în Statele Unite, sute de câini şi pisici mor din cauza caniculei, avertizează reprezentanţii PETA.
Cum să protejăm animalele de companie de vremea toridă
- Animalele trebuie ţinute în casă sau în spaţii cu temperaturi optime pentru confortul lor;
Spre deosebire de oameni, câinii şi pisicile transpiră doar prin perniţe şi se răcoresc doar atunci când gâfâie. Experţii spun că simpla expunere la soare a animăluţelor le poate pune în pericol viaţa.
Oamenii care văd animale care suferă din cauza căldurii şi nu pot interveni pentru a le ajuta, pot să anunţe autorităţile, de urgenţă.
- Nu trebuie lăsate niciodată în autovehicule parcate, chiar şi pentru scurt timp;
Temperaturile cresc rapid în maşinile parcate, iar un câine aflat înăuntru poate muri în câteva minute, din cauza unui infarcat cauzat de temperaturile înalte, chiar dacă maşina este parcată la umbră, cu geamurile puţin deschise.
- Plimbările pe asfaltul încins şi alergatul trebuie evitate pe cât posibil;
Fie că este vorba de o plimbare pe trotuar sau o tură de jogging cu companionul blănos, asfaltul incins afectează lăbuţele câinilor, poate provoca durere, arsuri sau afecţiuni permanente ale lăbuţelor după doar câteva minute de contact cu solul încins.
- Alergatul dar şi plimbările trebuie evitate în timpul prânzului, când temperaturile sunt cele mai ridicate.
Aşadar, animalele de companie trebuie ţinute în spaţii cu temperatură optimă, plimbate pe iarbă sau pe pământ de câte ori este posibil. Totodată, acestea trebuie să aibă la dispoziţie apă proaspătă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe