- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (19.04.2021, 16:16)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Experiment aparent bizar în Marea Britanie. Persoane vindecate de COVID, infectate din nou. Studiul este realizat de Universitatea din Oxford
Experiment controversat în Marea Britanie. Tineri vindecaţi de COVID vor fi infectaţi din nou, pentru că cercetătorii vor să afle de ce unele persoane despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecţii se reinfectează.
Urmărește
4469 afișări
Experiment controversat în Marea Britanie. Tineri vindecaţi de COVID vor fi infectaţi din nou
Reinfectarea cu coronavirus după vindecare nu este imposibilă, dar nu este clar dacă are caracteristici diferite sau dacă variantele joacă un rol în scăderea eficienţei sistemului imunitar.
Pentru a înţelege acest lucru, Universitatea din Oxford a anunţat un experiment controversat, în care mai mulţi voluntari vor fi reinfectaţi, scrie La Repubblica.
Cercetătorii vor să înţeleagă de ce unii indivizi despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecţii se reinfectează.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ambulanţă implicată într-un accident grav pe DN 2, în Vrancea: o persoană a murit, mai multe sunt rănite/ Încă o persoană a murit
-
Incendiu într-o parcare din Sectorul 2 al Capitalei: Două maşini, afectate
-
România la limită: Deficit bugetar uriaş, pensii şi salarii îngheţate, taxe ridicate – Ce urmează?
Vor încerca să înţeleagă dacă a doua oară COVID „loveşte” mai uşor, deoarece sistemul imunitar este deja antrenat să îl recunoască. O reinfectare ce nu mai pune în pericol viaţa oamenilor ar putea însemna că pandemia are lunile numărate sau anii număraţi. Experimentul va permite apoi identificarea acelor părţi ale memoriei imune care sunt cele mai importante pentru a oferi protecţia la o nouă întâlnire cu virusul. Odată aflate aceste aspecte, ar putea fi dezvoltate vaccinuri mai eficiente.
Mai presus de toate, însă, este necesară rezolvarea dilemei legate de noile variante.
Voluntarii Universităţii din Oxford vor fi aleşi dintre tineri sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, aceasta fiind categoria cu cel mai mic risc de complicaţii. La început, doze foarte mici de virus vor fi injectate la 24 de persoane, pentru a înţelege care este cantitatea minimă ce duce la infecţie, însă în vară ar trebui să se ajungă la 90 de voluntari infectaţi.
Aceştia vor primi, la început, tulpina iniţială a virusului, cea a Wuhan, mai puţin riscantă pentru cei care au trecut deja prin boală. Voluntarii vor sta izolaţi în laborator cel puţin 17 zile şi vor primi o rambursare a cheltuielilor de 5.800 de euro. Dacă se îmbolnăvesc vor fi imediat supuşi tratamentului.
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:13
-
astăzi, 15:11
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer