Experiment aparent bizar în Marea Britanie. Persoane vindecate de COVID, infectate din nou. Studiul este realizat de Universitatea din Oxford

Experiment controversat în Marea Britanie. Tineri vindecaţi de COVID vor fi infectaţi din nou, pentru că cercetătorii vor să afle de ce unele persoane despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecţii se reinfectează.

Urmărește
4469 afișări
Imaginea articolului Experiment aparent bizar în Marea Britanie. Persoane vindecate de COVID, infectate din nou. Studiul este realizat de Universitatea din Oxford

Experiment controversat în Marea Britanie. Tineri vindecaţi de COVID vor fi infectaţi din nou

Reinfectarea cu coronavirus după vindecare nu este imposibilă, dar nu este clar dacă are caracteristici diferite sau dacă variantele joacă un rol în scăderea eficienţei sistemului imunitar.

Pentru a înţelege acest lucru, Universitatea din Oxford a anunţat un experiment controversat, în care mai mulţi voluntari vor fi reinfectaţi, scrie La Repubblica.

Cercetătorii vor să înţeleagă de ce unii indivizi despre care se presupune că au dezvoltat anticorpi în timpul primei infecţii se reinfectează.

Vor încerca să înţeleagă dacă a doua oară COVID „loveşte” mai uşor, deoarece sistemul imunitar este deja antrenat să îl recunoască. O reinfectare ce nu mai pune în pericol viaţa oamenilor ar putea însemna că pandemia are lunile numărate sau anii număraţi. Experimentul va permite apoi identificarea acelor părţi ale memoriei imune care sunt cele mai importante pentru a oferi protecţia la o nouă întâlnire cu virusul. Odată aflate aceste aspecte, ar putea fi dezvoltate vaccinuri mai eficiente.

Mai presus de toate, însă, este necesară rezolvarea dilemei legate de noile variante.

Voluntarii Universităţii din Oxford vor fi aleşi dintre tineri sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, aceasta fiind categoria cu cel mai mic risc de complicaţii. La început, doze foarte mici de virus vor fi injectate la 24 de persoane, pentru a înţelege care este cantitatea minimă ce duce la infecţie, însă în vară ar trebui să se ajungă la 90 de voluntari infectaţi.

Aceştia vor primi, la început, tulpina iniţială a virusului, cea a Wuhan, mai puţin riscantă pentru cei care au trecut deja prin boală. Voluntarii vor sta izolaţi în laborator cel puţin 17 zile şi vor primi o rambursare a cheltuielilor de 5.800 de euro. Dacă se îmbolnăvesc vor fi imediat supuşi tratamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici