- Home
- Stirile zilei
- (11.09.2021, 22:40)
- Mara Raducanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Generalul (r) Silviu Predoiu, la „INSECURITATE”: „Pe locul unu în numărul de informări primite se află premierul, nu preşedintele”
- Silviu Predoiu, fost director interimar la SIE, a vorbit la „INSECURITATE”, despre politicienii români care au acces la rapoartele serviciilor de informaţii.
- Silviu Predoiu a arătat că unii politicieni nu înţeleg nici răspunderea nici conceptul de securitate.
Urmărește
2659 afișări
Generalul (r) Silviu Predoiu, la „INSECURITATE”: „Pe locul unu în numărul de informări primite se află premierul, nu preşedintele”
Prezentăm principalele declaraţii ale generalului Silviu Predoiu, sâmbătă seara, la „INSECURITATE”, alături de Bogdan Nicolae, la Aleph News:
Beneficiarii de informaţii nu înţeleg nici răspunderea nici conceptul de securitate
Silviu Predoiu: „Din păcate, am cunoscut puţini politicieni care înţelegeau aceste lucruri. Şi stau foarte puţin în funcţie. Iarăşi, o chestie balcanică, precum domnitorii noştri, de-a lungul ocupaţiei Imperiului otoman. Stau foarte puţin, n-au timp să înţeleagă, să se acomodeze. Nu terminam de explicat unui beneficiar ce trebuie să facă cu informaţiile, că până terminam el era deja schimbat şi începeam explicaţiile cu celălalt. Dar dincolo de asta, nu sunt pregătiţi înainte şi nici nu-şi asumă să spună. Ca să nu rămân dator, aş da două exemple, rapid, prin care se arată că nu înţeleg nici răspunderea nici conceptul de securitate. Relativ recent, un membru al Parlamentului, cu experienţă de pregătire militară, a făcut o afirmaţie: serviciile de informaţii s-au implicat în campania internă din PNL. Şi a încheiat declaraţia fără să spună când, cine, cum, de unde ştie, ce cunoaşte, aruncând astfel anatema pe o întreagă categorie profesională, nu pe persoane, nu pe funcţii, ci pe toţi lucrătorii de acolo. Eu am pus nişte întrebări publice şi am fost admonestat: de ce vorbiţi, ce v-a apucat? Întrebarea corectă era de ce nu au declarat nimic serviciile vizavi de această acuză publică făcută de un parlamentar al României? Au directori, au purtători de cuvânt, de ce nu au spus nimic.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pe locul unu în numărul de informări primite se află premierul, nu preşedintele
Silviu Predoiu: „Şi al doilea exemplu, l-am auzit de curând pe primul ministru al României, acuzându-l public pe domnul Teodorovici, fost ministru de finanţe şi fost membru plin în CSAT, ca fiind spion rus. Oricum, hăhăia cu gura până la urechi când a spus treaba asta. Eşti vice-preşedintele CSAT-ului şi în mod paradoxal eşti cel mai bine informat om din România, pentru că pe locul unu în numărul de informări primite se află premierul, nu preşedintele. Cum poţi să spui despre un membru CSAT şi ministru de finanţe că este spion rus şi pe urmă să-l laşi în pace? ”
Sunt iresponsabili. Nu înţeleg semnificaţia termenului de securitate naţională
Silviu Predoiu: „Ca să ne arate că nu ne-am înşelat şi nu am auzit greşit, zilele trecute îi spunea unui lider al unui partid de opoziţie, cred că lui George Simion: când ai fost ultima dată la Ambasada rusă, ţi-ai luat banii de la ruşi? Insinuând acelaşi lucru. Pe mine nu mă interesează jocurile lor politice, pe mine mă interesează că prin aceste abordări arată că sunt iresponsabili. Nu înţeleg gravitatea unor asemenea afirmaţii, ceea ce înseamnă că nu înţeleg semnificaţia termenului de securitate naţională. Aceştia sunt oamenii cărora serviciile le trimit informări. ”
Nicio comisie de control cu care am lucrat, nu a înţeles exact ce trebuie să facă
Silviu Predoiu: „Nicio comisie de control cu care am lucrat nu a înţeles exact ce trebuie să facă. Nu a înţeles că ea trebuie să fie garantul seriozităţii şi implicării corecte a serviciilor, iar acolo unde constată că nu este aşa să spună şi să propună măsuri. Fiecare se ascunde: nu e treaba mea, parcă n-aş vrea. ”
Toate alianţele s-au rupt nu într-o bătălie de principii, ci într-o bătălie de orgolii
Silviu Predoiu: „Toate alianţele s-au rupt nu într-o bătălie de principii, ci într-o bătălie de orgolii. Cine e pe primul loc. Cine face fără să consulte pe altul.Aşa s-a întâmplat până acum. De ce s-ar întâmpla altfel de astăzi înainte? E acelaşi patern repetat. Nu am spus în vară (că se destramă coaliţia n.r.) pentru că am luat în calcul vacanţele parlamentare. Erau întărâtaţi din mai. Parlamentarii noştri nici pentru o bătaie bună nu-şi strică vacanţele. S-au dus în vacanţă, s-au simţit bine, s-au plimbat şi acum fac prima pagină.
Publicul neutru e cel 70% care nu i-a votat şi care, din păcate, acum este convins că a făcut bine că nu a votat. Nu este aşa. Foarte rău că nu a votat, că poate îi sancţiona şi nu ajungeam aici.”
Faptul că nu votezi nu înseamnă că te-ai extras şi nu ai nicio răspundere
Silviu Predoiu: „Intenţionez să trec la treabă foarte curând, dar asta nu înseamnă că intenţionez să-i determin pe cei 70%, intenţionez să promovez nişte puncte de vedere care cred că vor convinge pe cât mai mulţi să-şi reconsidere neutralitatea. Nu există neutralitate în situaţiile astea. Faptul că nu vorbeşti, nu înseamnă că eşti neutru. Il laşi pe unul dintre ei să câştige. Faptul că nu votezi nu înseamnă că te-ai extras şi nu ai nicio răspundere. Ar trebui să înţelegem că prin acţiune sau prin inacţiune influenţăm ceea ce ni se întâmplă. Suntem responsabili.”
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe