- Home
- Stirile zilei
- (30.04.2021, 07:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO IEŞI PE PLUS VIDEO. Cum investim smart şi ce domeniu alegem? Ce trebuie să ştim despre legislaţia fiscală, cu invitatul Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG
- Bugetul personal: cum îl realizăm smart?
- Investiţiile: ce trebuie să ştim înainte să dăm banii?
- Cât de sigur este să investeşti în aur? Dar în criptomonede?
Urmărește
804 afișări
„Ieşi pe plus”, o nouă emisiune realizată de către Mediafax în parteneriat cu CEC Bank, l-a avut ca invitat în cadrul celei de-a treia ediţie pe Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG.
Specialistul a prezentat cele mai utile sfaturi privind realizarea şi menţinerea unui buget personal, ce trebuie să ştim înainte să investim şi ce este optimizarea fiscală, printre altele.
Bugetul personal: cum ne ajută?
Strategie şi planificare. Două cuvinte cheie când vine vorba despre buget, economii şi planuri de viitor.
„Bugetul conţine venituri şi cheltuieli. Întotdeauna vrem să ne diminuăm foarte mult cheltuielile şi să ne maximizăm nivelul veniturilor, cred că asta este esenţa unei administrari eficiente a unui buget. Putem vorbi de bugete pe termen scurt, bugete pe termen lung care includ şi o anumita zonă de strategie şi planificare”, explică Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG.
Ce este optimizarea fiscală?
Ne place cuvântul „optimizare”, dar cum se traduce acesta în domeniul financiar?
„Toată această chestiune (strategie, planificare a bugetului) se poate traduce sub denumirea de optimizare, optimizare fiscala dacă vorbim de obligaţii fiscale. Optimizare fiscala care ar trebui să fie o preocupare pentru toata lumea. Noi toţi ne dorim să plătim cât mai puţine taxe şi impozite la bugetul de stat în limitele cadrului legal oferite de legislaţie”, mai arată expertul.
Cum să investim cu cap?
Investiţiile sunt un domeniu tentant dar cu multe capcane, acesta este un lucru ştiut. Specialistul arată ce zone de investiţii sunt mai sigure şi de care anume e indicat să ne ferim, pentru a nu pierde banii.
„Aici putem vorbi de o paletă largă în ceea ce priveşte apetitul românilor pentru asemenea investiţii. Cred că cele mai importante sunt cele legate de zona imobiliară, de chirii, pentru că sunt destul de facil de administrat. Vorbim de zona de investiţii în criptomonede, zona care prinde din ce în ce mai mult apetitul românilor, e un fenomen global, există un entuziasm foarte mare în acest sens. (...)
Nu putem vorbi de acelaşi risc la investiţiile imobiliare versus investiţiile în criptomonede, unde avem un risc extrem de ridicat, este o zonă extrem de volatilă din perspectiva investiţională, care ne poate aduce câştiguri foarte bune într-un termen scurt, dar la fel putem avea şi pierderi semnificative. (...) Din perspectiva taxarii, fie că vorbim de venituri din chirii, fie că vorbim de venituri realizate din criptomonede sau din metale pretioase, şi aici avem de-a face cu un apetit destul de substanţial al persoanelor fizice de a investi în metale pretioase, în aur mai exact. Avem şi nişte beneficii ăn ceea ce priveşte tratamentul fiscal pentru că avem scutire în ceea ce priveşte zona de TVA, avem şi nişte deduceri suplimentare. Aurul, în perioade de criză cum este şi aceasta, generata de contextul social al pandemiei, aurul a fost şi este o zona investiţională apreciată de că tre populaţie”, explică Negrescu.
De unde e bine să cumperi aur dacă alegi asta ca metodă de investiţie?
Cum îţi poţi optimiza bugetul în aşa fel încât optimizarea să nu fie considerata evaziune fiscală?
Este mai rentabil din punctul de vedere al taxării să îţi iei un apartament pe firmă sau pe persoana fizică?
Ce trebuie să ştim despre declaraţia unică?
De ce e important să ştim legislaţia fiscală?
Ce venituri extra există şi ce bonificaţii acordă periodic statul?
La toate aceste întrebări, dar şi altele, Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG, oferă răspunsuri în cadrul celei mai noi ediţii a emisiunii Ieşi pe plus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe