Ion Cristoiu, despre demisia lui Câmpeanu: Este o greşeală fără margini. Calculul a fost ăsta: hai să arunc chestia asta ca să scap de scandalul BMW/ Iohannis nu scapă, se iluzionează

  • Ion Cristoiu: Sorin Câmpeanu s-a prezentat până acum ca omul care este credincios României Educate. Forţele care s-au năpustit, nu s-au năpustit asupra lui Sorin Câmpeanu, ci asupra României educate. Au atacat legile ca fiind ale României educate. Şi a fost o campanie uriaşă ca el să demisioneze.
  • Ion Cristoiu: Dar calculul a fost ăsta hai să arunc chestia asta ca să scap de scandalul BMW. E mult mai complicată povestea cu BMW-urile. Nu scapă, e o prostie, se iluzionează. Nu uitaţi că povestea cu BMW-urile este deja pârâtă la Codruţa Kovesi. Povestea cu Câmpeanu e nimica toată. E suficient să zică Kovesi bă, pornim ancheta.
  • Ion Cristoiu: Cum Câmpeanu a demisionat pentru un curs, cum de nu demisionează şi Ciucă? Şi începe. Cât mai repede putem asista la o sabotare a premierului şi o răsturnare a Guvernului. Viktor Orban a spus o chestie extraordinară: toţi cei care au făcut ham-ham în războiul din Ucraina, pierd. Părerea mea este că vine rândul României.
Urmărește
28046 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre demisia lui Câmpeanu: Este o greşeală fără margini. Calculul a fost ăsta: hai să arunc chestia asta ca să scap de scandalul BMW/ Iohannis nu scapă, se iluzionează

/Ion Cristoiu, despre demisia lui Câmpeanu: Este o greşeală fără margini. Calculul a fost ăsta: hai să arunc chestia asta ca să scap de scandalul BMW/ Iohannis nu scapă, se iluzionează

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că demisia ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a fost folosită pentru a acoperi scandalul declanşat de câştigarea unei licitaţii pentru dotarea Poliţiei cu 600 de autoturisme BMW de către firma unui prieten apropiat al preşedintelui Iohannis, Michael Schmidt.

Ion Cristoiu atrage atenţia că tot ceea ce se întâmplă acum se înscrie într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte în perspectiva anului electoral 2024.

“Ca să înţelegem cazul Câmpeanu. În 2024 au loc cele mai importante alegeri, poate, în istoria modernă a României. Vor fi alegeri locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale la care preşedintele nu mai candidează. În condiţiile în care preşedintele nu mai candidează şi alegerile parlamentare vor fi în aceeaşi zi cu prezidenţialele, cine câştigă prezidenţialele câştigă şi parlamentarele. E o bătălie pe viaţă şi pe moarte. Tot ce se întâmplă acum este consecinţa faptului că în 2024 avem alegeri, dacă, sigur, Klaus Iohannis nu pleacă la anul la NATO, si atunci am avea prezidenţialele declalate, a unei bătălii. Din câte ştiu din perioada postdecembristă, când preşedintele mai are doi ani de mandat este deja mână moartă. Nu se mai uită nimeni la el. Când nu mai candidează preşedintele, fiecare se îndreaptă către al lui. Eu, în locul preşedintelui, aş demisiona de pe acum. E mai rău decât n-ai mai fi preşedinte”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Smart TV.

Ion Cristoiu reaminteşte atacurile la adresa lui Sorin Cîmpeanu după lansarea în dezbatere publică a legilor Educaţiei şi spune că aceste atacuri vizau, de fapt, proiectul România Educată al preşedintelui Iohannis, pe care fostul ministru l-a susţinut şi de care şeful statului nu s-a desolidarizat.

“Atacul la cele două legi ale Educaţiei are semnificaţia unui atac la proiectul România educată. Deşi scandalul a fost uriaş mai ales în partea dreaptă a scenei politice – ONG-uri, presă, partide- până în august, cînd s-a încheiat dezbaterea publică, preşedintele nu a zis nimic. Normal era să zică (…) Faptul că public nu a zis înseamnă că el consideră că acele legi transpun proiectul România educată. Orice atac la lege e la România educată. Repet, el nu a ieşit să se desolidarizeze. Avea şansa asta să zică eu nu le-am zis, eu am trimis un proiect. Domnul Câmpeanu haideţi să discutăm sau ia, pleacă!”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că acuzaţiile lansate în ultimele zile privind plagierea unui curs universitar de către Sorin Câmpeanu au venit după eşuarea presiunilor asupra fostului ministru de a demisiona din cauza legilor Educaţiei.

„Sorin Câmpeanu s-a prezentat până acum ca omul care este credincios României Educate. Forţele care s-au năpustit, nu s-au năpustit asupra lui Sorin Câmpeanu, ci asupra României educate. Au atacat legile ca fiind ale României educate. Şi a fost o campanie uriaşă ca el să demisioneze. Văzând că el nu demisionează, forţele, care cred că sunt şi din sistem, au pus la cale povestea cu plagiatul. Povestea cu plagiatul este ultima picătură. Consecinţa este că deja forţele, este vorba  o maşinărie bine pusă la punct, nu sunt suficient de puternice ca să justifice darea înapoi a preşedintelui. Aseară, înainte de demisie, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că domnul premier îl va chema pe ministru să stea de vorbă. De ce să-l cheme? Nu era nimic de spus. El a răspuns la atac. Faptul că l-a chemat a fost semnalul că îl dă el jos. Dacă îl chema, îi cerea demisia. Din punct de vedere al bătăliei politice, demisia este o greşeală fără margini. Pentru că ea nu este rezultatul unei întâmplări care creează o emoţie”, a explicat publicistul.

În opinia sa, Sorin Câmpeanu a fost sacrificat pentru a acoperi scandalul achiziţionării celor 600 de autorisme BMW pentru Poliţia Română de la firma unui prieten apropiat al preşedintelui Iohannis, Michael Schmidt.

“În cazul de faţă, iluzia lor sau cine l-a sfătuit pe Iohannis a zis aşa bă, dacă îl dăm pe ăsta jos, e un leş, aruncăm la lei un tip, da? Faci asta când emoţia este reală. După părea mea, în momentul de faţă, scandalul nu este de emoţie publică şi trebuie să ştii ca preşedinte că în spatele lui sunt nişte forţe care te ţintesc pe tine. Şi atunci la din astea rezişti. Dar calculul a fost ăsta hai să arunc chestia asta ca să scap de scandalul BMW. E mult mai complicată povestea cu BMW-urile. Nu scapă, e o prostie, se iluzionează. Nu uitaţi că povestea cu BMW-urile este deja pârâtă la Codruţa Kovesi. Povestea cu Câmpeanu e o nimica toată. E suficient să zică Kovesi bă, pornim ancheta”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu atrage atenţia că scandalul BMW l-ar putea costa pe Iohannis postul de secretar general NATO la care aspiră, deşi, în opinia sa, nu există nicio dovadă că şeful statului ar fi intervenit ca firma prietenului său să câştige licitaţia pentru maşinile Poliţiei.

“De ce este scandalul cu BMW ultrapericulos pentru el? Pentru că la candidatura NATO mai sunt şi alţii. Acolo se fac nişte dosare. E candidat Boris Johnson, Anglia, da? Este Mario Draghi, da? Ca să poţi să-ţi prezinţi candidatura, în momentul când s-a ivit ceva… acuzat că ai favorizat…  N-a favorizat nimic el. Eu, care sunt un mare adversar al lui Iohannis, gazetăreşte nu am nicio dovadă. Care e proba că el a intervenit? Ceva e în neregulă. Eu, gazetar, nu aş da drumul la aşa ceva, să spun că el e implicat. Eu nu pun la îndoială afacerea. Nu am probe că e implicat el. Implicat înseamnă că ai sunat şi ai zis daţi-i lui. Eu sunt gazetar Dacă intrăm pe domeniul ăsta şi atacăm duşmanii cu chestia asta ne vine nouă rândul”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că scandalul creat în jurul lui Sorin Câmpeanu se va încheia odată cu demisia acestuia şi nu exclude să se ajungă până la demisia premierului Ciucă, acuzat la rândul său că a plagiat teza de doctorat, ceea ce va duce la schimbarea Guvernului.

“Orice calcul pe care trebuia să-l facă Iohannis spune că ăsta e începutul. E vorba nişte forţe, o armată asediatoare. Nu e o opinie publică care s-a inflamat, i-ai aruncat cadavrul şi s-a potolit. Forţele care sunt în spate ştiu că tu vei arunca cadavrul. Şi uitaţi-vă, a început. Nu, nu, zice, dar legile Educaţiei? Să vină domnul Iohannis şi să retragă legile Educaţiei. Deja a început. Şi următoarea fază va fi bine, dar Ciucă? În următoarea fază va fi un elogiu al lui Câmpeanu, ce om corect, ţi-a dat demisia de onoare. Cum Câmpeanu a demisionat pentru un curs, cum de nu demisionează şi Ciucă? Şi începe. Cât mai repede putem asista la o sabotare a premierului şi o răsturnare a Guvernului. Viktor Orban a spus o chestie extraordinară: toţi cei care au făcut ham-ham în războiul din Ucraina, pierd. Părerea mea este că vine rândul României”, a avertizat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că prin demisia lui Sorin Câmpeanu, Klaus Iohannis a dat semnalul unei fisuri şi deschide calea contestării premierului Ciucă.

“Ştiu eu ce consilieri are Iohannis? Eu nu făceam asta. Sunt mai multe consecinţe. Îi omori pe cei care te slujesc. Sorin Câmpeanu a apărat cu ghearele şi dinţii legile Educaţiei şi România educată. El a fost un soldat credincios şi trebuie să ai grijă că dacă îi sacrifici pe soldaţii credincioşi, următorul soldat zice, da, ce sunt nebun? Ăsta e primul semnal grav. Este semnalul că ai fisură. Cum să-l laşi pe ăla să demisioneze că a plagiat un curs şi pe celălalt care a plagiat lucrarea de doctorat, nu? Bă, da Ciucă? Dacă demisionează Ciucă, s-a terminat cu coaliţia”, a spus publisictul.

“Este greu de conceput că în 2022 o putere vine şi ia de la un alt stat 20% din teritoriu. La această mişcare nu poţi să răspunzi decât cu o mişcare şi mai dură”

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că alipirea celor patru teritorii ucrainene de către Federaţia Rusă va complica foarte mult eforturile Kievului de a le readuce la patria-mamă.

“E impropriu spus alipire. Că alipire este un termen blând. Este vorba că un stat numit Federaţia Rusă s-a mărit cu 20% în alt stat. Asta e esenţa. O cucerire militară îţi dă posibilitatea să te retragi. Ajungi la tratat şi spui noi ne retragem o sută de metri. Deocamdată aşteptăm confirmarea de către Duma de Stat. În momentul în care se confirmă, pe 20% din teritoriul Ucrainei, un teritoriu cât Portugalia, se creează o realitate rusească într-o lună-două, dacă nu vine Zelenski şi îi aruncă în mare. Dacă nu se întâmplă nimic şi Occidentul merge pe varianta sancţiuni şi dă arme lui Zelenski, se aleg primari ruşi, se predă rusă în şcoli… deci se creează deja o administraţie rusă. Toţi oligarhii ucraineni din zonă au fost deposedaţi, este un decret, au pierdut totul, inclusiv ăla cu Şahtior Doneţk. Se creează o realitate care va fi mult mai greu de rupt”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu spune că, la o astfel de mişcare a ruşilor, răspunsul este o mişcare şi mai dură, dar varianta pe care pare să meargă Occidentul este afganistarea războiului.

“Ceea ce s-a întâmplat acum este inimaginabil. Este greu de conceput că în 2022 o putere vine şi ia de la un alt stat 20%. În aceste condiţii, la această mişcare nu poţi să răspunzi decât cu o mişcare şi mai dură. Dacă Occidentul vine pe varianta care se conturează că nu vor recunoaşte referendumul… părerea mea este că ei vor merge pe o variantă prin care să afganisteze războiul. Adică Zelenski nu va putea printr-o acţiune să elibereze toate teritoriile oricâte arme i-ai da, trebuie să-i dai oameni. O soluţie ar fi ca fiecare stat să trimită oameni, inclusiv noi, sub comanda lui Zelenski”, a adăugat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că, dacă în săptămâna următoare Occidentul nu va face o mişcare de proporţii, totul s-a terminat pentru Ucraina.

“În următoarea săptămână, Occidentul trebuie să facă o mişcare. Dacă nu face o mişcare de proporţii, s-a terminat. Ideea că Zelenski o să mai omoare un administrator…Putin a făcut ceva la care nu m-am aşteptat nici eu. Eram convins că merge pe ideea teritorii contra păcii. Adică avansează militariceşte, păstrează Crimeea şi negociază”, a mai spus publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici