Persoanele care sunt cele mai deschise schimbărilor sunt partenerii de viaţă ai fumătorilor (70%), femeile, într-un procent mai mare decât bărbaţii (66%-61%), în timp ce tinerii (persoanele cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani), cum era de aşteptat, au o rată ridicată de apreciere a schimbărilor şi a inovaţiilor, respectiv, 70%. La nivel global, cele mai ridicate procente de persoane favorabile schimbării s-au înregistrat în Brazilia (79%), Mexic (76%) şi Argentina (75%), în timp ce ţări europene precum Danemarca şi Germania sunt sensibil sub media mondială.
Sondajul a fost realizat în perioda aprilie-mai 2019 şi au răspuns 16.099 de persoane, bărbaţi şi femei, cu vârste între 21 şi 74 de ani, din 13 ţări de pe întreg globul. Cercetarea a fost efectuată în limba nativă a participanţilor, iar marja de eroare a fost +/- 1.
Concluziile studiului au fost folosite de PMI în campania mondială Unsmoke Your World, care a fost lansată şi în România, informaţiile fiind disponibile pe platforma unsmoke.ro. Reprezentanţii companiei susţin că, potrivit estimărilor, „majoritatea adulţilor care fumează în prezent vor continua să o facă şi în viitor. Dar acum, datorită progreselor ştiinţifice şi tehnologice, fumătorii au la dispoziţie produse precum ţigările electronice şi produsele care încălzesc tutunul, care deşi nu sunt lipsite de riscuri, reprezintă alegeri mai bune decât continuarea fumatului”.
Pe aceeaşi temă, citeşte şi articolele:
Studiu: cum sunt percepute alternativele fără fum la nivel global
Studiu: ţările în care oamenii se despart din cauza fumatului
Unsmoke, prima campanie anti-fumat demarată în România de o companie din industria tutunului