- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (11.05.2018, 01:11)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liviu Dragnea, într-un interviu pentru The Associated Press: Lupta anticorupţie în România a mers prea departe
Liviu Dragnea, preşedintele PSD, susţine într-un interviu pentru agenţia The Associated Press că după o perioadă în care oficialii guvernamentali scăpau nepedepsiţi pentru fapte de corupţie, procurorii anticorupţie din România au trecut într-o altă extremă şi acum îi vizează pe toţi politicienii.
Urmărește
5468 afișări
Interviu AP: Liviu Dragnea susţine că lupta anticorupţie în România a mers prea departe
"A fost o perioadă de mai mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. Am trecut în cealaltă extremă, în care cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, investigaţi şi trimişi în judecată", a declarat liderul PSD.
Dragnea a adăugat că este de părere că "încet, încet" România va găsi "o abordare corectă, legală şi constituţională" în ceea ce priveşte lupta anticorupţie.
Agenţia de ştiri a menţionat şi problemele cu justiţia cu care se confruntă liderul PSD, din cauza cărora nu poate ocupa funcţia de prim-ministru al României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
Liderul PSD rămâne eligibil să candideze la preşedinţia României, însă politicianul a refuzat să comenteze pe marginea unei eventuale candidaturi la alegerile prezidenţiale din anul 2019.
Liviu Dragnea afirmă că sprijină decizia Administraţiei SUA de a reimpune sancţiuni Iranului
Liviu Dragnea, preşedintele PSD, afirmă într-un interviu pentru agenţia The Associated Press că sprijină decizia Administraţiei Donald Trump de a reimpune sancţiuni împotriva Iranului şi consideră drept "posibil pripite" reacţiile critice pe această temă din partea puterilor europene.
Liderul PSD a mai declarat că "Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord fără să aibă informaţii foarte serioase", făcând referire la acordul atomic cu Iranul.
Dragnea a catalogat drept "posibil pripite" reacţiile critice din partea puterilor europene, precum Marea Britanie, Franţa şi Germania.
"Situaţia din Orientul Mijlociu este (...) complexă. Unii (o) cunosc în totalitate, alţii cred că o cunosc, iar alţii nu o înţeleg", a apreciat Dragnea.
Liviu Dragnea despre Uniunea Europeană
Politicianul român a insistat că partidul pe care îl conduce este "eurofil" şi susţine conceptul Uniunii Europene.
Dragnea a mai adăugat că România şi alte ţări membre din Europa de Est sunt "îngrijorate şi preocupate" de o Europă "cu două viteze", care lasă în urmă statele mai sărace, în timp ce naţiunile mai bogate au parte de beneficii.
Totodată, liderul PSD a afirmat că românii nu ar trebui să uite de beneficiile şi fondurile primite ca urmare a apartenenţei la UE.
"În acelaşi timp, pentru noi este important ca principiul coeziunii" să fie respectat, iar "diferenţele de dezvoltare să nu se accentueze, ci să se diminueze", a completat Dragnea.
Notând faptul că frontiera de est a României este şi graniţa orientală a Uniunii Europene, Dragnea a îndemnat NATO să sporească securitatea în regiune şi să considere Marea Neagră drept "o zonă de importanţă strategică maximă".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:54
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112