- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (14.03.2018, 13:40)
- Iasmina Ardelean
Manda îi răspunde unui membru al Comisiei de control al SRI în privinţa "turnătorilor" din partide: Atât a înţeles
Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de Control SRI, a declarat miercuri, referitor la afirmaţiile colegului său, Lucian Stanciu Viziteu, privind politicienii care mergeau voluntar să dea informaţii SRI, că era vorba despre relaţii instituţionale şi "atât a înţeles Viziteu".
Urmărește
1140 afișări
Manda îi răspunde unui membru al Comisiei de control al SRI în privinţa "turnătorilor" din partide: Atât a înţeles
„Domnul Coldea a spus că relaţia domniei sale şi a şefului SRI în contextul în care se întâlnea cu oamenii din zona politică de foarte multe ori, inclusiv cu domnul director şi cu domnul Maior erau aşa – vorbea de beneficiari legali care erau din zona politică – în speţă, de la preşedintele României, prim-ministrul, miniştri şi alte categorii de oameni care sunt beneficiari legali. Doi – erau parteneri ai SRI, şi se referee la şefii instituţiilor cu care existau protocoale de colaborare şi trei – existau şi alţi politicieni care solicitau să aibă întrevederi cu conducerea SRI pe diferite teme. De aici încolo, că a înţeles domnul Viziteu că nu ştiu cine era informator este o chestiune care doar atâta poate să înţeleagă domnul Viziteu”.
Întrebat de ce solicitau aceştia să se vadă cu oamenii SRI, Manda a răspuns că, potrivit spuselor lui Coldea, aceste întâlniri erau pe subiecte care ţineau de activitatea SRI. „Nu a detaliat foarte mult, nu era un lucru pe care să-l considerăm că are vreo legătură cu vreo încălcare a legii şi nu era un subiect pe care l-am detaliat mai mult decât atât. Despre politicieni a fost subiectul”, a susţinut Manda.
Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a susţinut, miercuri, că, după afirmaţiile lui Florian Coldea în care spunea că au existat politicieni care se ofereau voluntar să dea informaţii SRI, l-a întrebat dacă Liviu Dragnea se afla printre aceştia, Coldea spunând: <nici nu confirm nici nu infirm>.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UE „regretă” majorarea taxelor vamale şi se pregăteşte să riposteze „ferm” dacă va fi vizată
-
Şeful NATO sugerează planuri „secrete” pentru negocierile de pace, care vor opri o nouă încercare a lui Putin de a cuceri Ucraina
-
Victor Ponta, deputat PSD, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale
“Florian Coldea a declarat ieri în cadrul audierilor din Comisia de control a SRI că au existat politicieni care se declarau voluntari să ofere informaţii şi solicitau pentru acest lucru întâlniri cu conducerea Serviciului Român de Informaţii. În acest context l-am întrebat pe Florian Coldea dacă unul dintre aceşti politicieni voluntari era şi Liviu Dragnea, însă am primit răspunsul clasic pe care îl oferă serviciul în momentul în care nu poate comenta sau dezvălui o informaţie, şi anume celebrul <nici nu confirm nici nu infirm>. Menţionez că în alte situaţii, ofiţeri ai SRI sau conducerea serviciului au respins ferm alegaţiile pe care le-au considerat neadevărate”, a arătat deputatul USR Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei de control, potrivit unui comunicat de presă al USR.
Lucian Viziteu a apreciat că preşedintele Comisiei, social-democratul Claudiu Manda a refuzat ”să ducă discuţia în direcţia corectă”.
“În ciuda faptului că prezenţa lui Florian Coldea ar fi putut oferi clarificări suplimentare asupra unor chestiuni de interes public, am avut tot timpul senzaţia că preşedintele Comisiei de control a SRI, domnul Claudiu Manda, a refuzat să ducă discuţia în direcţia corectă. Am avut senzaţia, timp de 8 ore, că grija principală a domnului Manda a fost aceea ca nu cumva domnul Coldea să spună ceva ce ar putea aduce prejudicii directe domnului Liviu Dragnea. Probabil aşa se explică şi discuţia privată dintre domnul Manda şi generalul Coldea, de aproximativ jumătate de oră, dinaintea începerii audierii. Întrebările domnului Manda au cuprins mai degrabă frustrarea şi nemulţumirea liderilor PSD şi nu numai, care au fost condamnaţi sau trimişi în judecată ca urmare a interceptărilor SRI sau a muncii operative depuse de profesioniştii acestei instituţii. Senzaţia de final în urma celor 8 ore de audieri a fost aceea că în PSD se vor găsi oricând politicieni care să hărţuiască şi să umilească ofiţeri de informaţii, nu cu scopul de a afla adevărul ci doar pentru a proteja persoanele cu probleme penale din partid. ”, a adăugat deputatul USR.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BREAKING | Cauza morții afaceristei Monalisa Liuba. A cerut 2 proceduri în același timp. I s-a făcut anestezie generală și apoi…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe