Video Măştile de protecţie. Aliat sau inamic? Dermatologa Oana Spânu ne ajută să ne salvăm tenul în această vară

  • Purtarea măştilor de protecţie pentru o perioadă mai lungă poate inflama tenul
  • Dermatita periorală şi acneea sunt cele mai frecvente afecţiuni ale pielii, cauzate de măştile de protecţie
  • Medicul Oana Spânu, medic specialist în Dermatologie, recomandă ca femeile să nu se mai machieze în zona unde poartă masca
Urmărește
4493 afișări

Măştile de protecţie sunt must-have-ul sezonului. Fără mască nu mai putem intra în spaţii închise, ba mai mult, uneori, trebuie să le purtăm şi afară, dacă locul este aglomerat. Masca este un element care ne protejează de noul coronavirus, dar în acelaşi timp trebuie să fie folosită cu atenţie. Doctora Oana Spânu, medic specialist în Dermatologie, a explicat pentru Mediafax, că măştile chirurgicale sau cele din materiale textile ar trebui să fie purtate până la maximum 5-6 ore. În cazul în care vrem să le refolosim, trebuie spălate şi călcate pentru a fi siguri că îndepărtăm bacteriile de pe suprafaţa lor. 

"De când am redeschis cabinetul au venit multe paciente cărora le-a apărut sau li s-a exacerbat acneea şi dermatita periorală, adică inflamaţii, scuame, înroşirea pielii, senzaţii de sensibilitate, de usturime, de arsură în jurul gurii, chiar şi în jurul nasului.

Le recomand să nu se mai machieze în perioada în care poartă masca. Chiar dacă au un ten normal, fără probleme, să nu aplice în zona aceasta foarte multe produse. Şi aici mă refer la creme grase, la baza de machiaj, care este extrem de ocluzivă pentru pori, pentru glanda sebacee, la fonduri de ten cu putere mare de acoperire şi la pudre. 

Trebuie să se demachieze blând, să clătească bine produsul de curăţare cu apă. Dacă e posibil să se machieze doar în jurul ochilor şi în rest să aplice doar o cremă hidratantă. Aşa ar fi ideal pentru a preveni tocmai această proliferare bacteriană într-un mediu cald şi umed, care automat duce la apariţia acneei",  a declarat Oana Spânu, medic specialist Dermatolog,. 

Nici bărbaţii nu sunt salvaţi de efectul negativ pe care îl pot avea măştile de protecţie asupra tenului. 

"Bărbaţii care mai fac câte un coş, două sau nici măcar, dar care se rad zilnic sau la două zile, pot să dezvolte prin purtarea măştii suprainfecţie bacteriană la nivelul foliculului pilos sau dacă folosesc aftershave-uri alcoolice şi pun după aceea masca se irită şi apar inflamaţiile pe zona bărbiei", a spus aceasta. 

Oana Spânu a recomandat să se apeleze la un medic specialist dacă manifestările de tip acnee sau dermatită persistă mai mult de 10-14 zile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici