- Home
- Stirile zilei
- (26.01.2021, 10:55)
- Mara Raducanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ochii pe mine!” Un ochi râde şi altul plânge pentru antreprenori. Tudor Aposteanu: ,,Eu cred că industria ospitalităţii a fost tratată în glumă de guvernanţi”/ Actriţa Antoaneta Cojocaru:,,Teatrul nu va muri! Teatrul s-a schimbat şi e firesc să se schimbe”
- Tudor Aposteanu:,,Nu ştim ce se întâmplă cu ziua de mâine. Cred că o să fie un du-te vino, închis-deschis, deschis-închis!”
- Tudor Aposteanu: ,,La noi, când a început pandemia, şomajul tehnic se dădea doar dacă nu aveai bani în cont. Să scot banii din cont ca să primesc ajutor din partea statului?”
- Antoaneta Cojocaru:,,Alexandru Darie avea o dragoste faţă de artişti şi faţă de teatru pe care nu prea pot să o compar.”
- Antoaneta Cojocaru: ,,Ce mi se pare mie un pic periculos şi aş vrea să nu trăim şi să nu se întâmple, este să nu intrăm într-un soi de distanţare emoţională”
Urmărește
290 afișări
În marea zi a redeschiderii restaurantelor (n.r. 25 ianuarie2021 ) – cel puţin, teoretic – Tudor Aposteanu îţi vorbeşte despre ce mai înseamnă industria ospitalităţii, blocată pe altarul Covid-ului. Cât de mult contează susţinerea statului pentru recuperarea pierderilor? Rentează redeschiderea restaurantelor la capacitate de 30%? Un ochi râde şi altul plânge pentru antreprenorii români?
Tudor Aposteanu: ,,Nu este uşor să o iei cu alt meniu, nu este uşor să o iei cu alţi ospătari!”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Momentul mult aşteptat de antreprenorii români nu pare un motiv de fericire totală. Antreprenorul Tudor Aposteanu îţi spune de ce este rezervat în a se bucura de această redeschidere a restaurantelor pe fondul scăderii numărului de infectări. Ce presupune acest lucru şi cât de problematică este această redeschidere, în condiţiile în care capacitatea de funcţionare este de doar 30%?
,,Este greu să găseşti nişte oameni buni. Acum, o redeschidere vine şi cu urcuşuri şi cu coborâşuri. Nu sunt atât de optimist cum este toată lumea care se uită la televizor şi spune “se deschid restaurantele, ce uşor ne este”. Nu este uşor! Nu este uşor să o iei cu alt meniu, nu este uşor să o iei cu alţi ospătari. E vorba de sală chiar dacă sunt 30%, e vorba de un restaurant.”
Tudor Aposteanu, despre situaţia din industria ospitalităţii: ,,Ai fi un pic stresat!”
În plus, situaţia actuală – posibila fluctuaţie a numărului infectărilor şi revenirea în scenariul roşu – îi face pe antrepreori cu un ochi să plângă şi cu altul să râdă.
,,Este imprevizibil. Este ca şi cum te-ai urcat la volanul unei maşini şi nu ai cum să ştii dacă ajungi din punctul A în punctul B. Ai fi un pic stresat!Aşa este şi investiţia în HoReCa în momentul de faţă.”
Antreprenorul Tudor Aposteanu îl contrazice pe Raed Arafat:,,S-a pierdut orice fel de urmă de trasabilitate a oricărui caz!”
,,Îl contrazic pe domnul Arafat care a ieşit şi a spus că trebuie să fie aceste teste pe piaţă că altfel oamenii nu se testau. Greşit! Oamenii se testau şi înainte. Este cea mai mare greşeală. S-a pierdut orice fel de urmă de trasabilitate a oricărui caz, nu mai ştii câţi, unde, oamenii ies la supermarketuri pentru că sunt testaţi. Nu este ok să te tratezi acasă pentru că oamenii nu respectă acele două săptămâni, mai ales că, din câte ştiu, îţi trebuie încă un test la sfârşitul bolii care să demonstreze că eşti clinic sănătos şi poţi să ieşi din casă. Din câte ştiu, suntem singurul stat care avem acele teste în farmacii”, conchide antreprenorul.
T. Aposteanu: ,,Este uşor să închizi şi să te speli pe mâini şi să zici gata!”
Tudor Aposteanu are multe de reproşat guvernanţilor. Îţi mărturiseşte franc că nu a simţit niciun sprijin în această perioadă în care cei cu factor de decizie s-au spălat pe mâini şi au închis HoReCa, sub pretextul: ,,hai să nu ne infectăm!”
,,Eu cred că industria ospitalităţii a fost tratată în glumă de guvernanţi. Nu a fost tratată. Nu ştiu dacă alte industrii au fost tratate. Tind să cred că nu. La noi, HoReCa nu a luat nicio măsură. Zero. La noi, când a început pandemia şomajul tehnic se dădea doar dacă nu aveai bani în cont. Ce trebuia să fac? Scot banii din cont ca să primesc ajutor din partea statului?Este uşor să închizi şi să te speli pe mâini şi să zici gata! Gata, HoReCa este închis, nu ne infectăm. Dar, nu te gândeşti la faptul că acea HoReCa este un foarte mare beneficiu pentru bugetul statului. Este vorba şi de turism, vreo 500 de mii de angajaţi. Nu consider că s-au luat măsuri de niciun fel.”
Care sunt previziunile antreprenorului Tudor Aposteanu?
,,Nu ştim ce se întâmplă cu ziua de mâine. Cred că vom avea o relaxare HoReCa undeva prin mai. Cred că o să fie un du-te vino, închis-deschis, deschis-închis. Nu cred că se deschide acum şi gata este o relaxare. Ar fi păcat să ne relaxăm acum ca să avem de tras mai târziu.
Tudor Aposteanu vine însă şi cu veşti bune. Antreprenorul îţi spune care sunt noutăţile din meniu. Provocarea lui Craioveanu pentru Tudor a venit imediat: Pe când o omletă ,,Ochii pe mine” în meniu?
,,Am produse noi.Am burgerul “Ştiu” care este un burger vegan că tot e trendul ăsta de veganism pe care eu nu îl înţeleg. Mai încercăm, vedem.
Vlad Craioveanu: De când ai spus că ai burgerul “Ştiu”, trebuie şi omleta “Ochii pe mine.”
Actriţa Antoaneta Cojocaru, vis de actor după un an de pandemie: Teatrul nu va muri niciodată!
Şi de la visul de a bea o cafea la restaurantul preferat, ne îndreptăm spre un alt domeniu rămas încremenit în vremea Covid-19 şi anume teatrul. Cu actriţa Antoaneta Cojocaru, invitată în partea a doua a emisiunii, povestim despre visul actorilor şi bucuria reîntoarcerii pe scenă. Sunt pregătiţi actorii să-şi ia teatrul înapoi?
Antoaneta Cojocaru îţi spune ce a trăit în perioda de pandemie şi cum vede momentul reîntoarcerii pe scenă. Ce i-a lipsit cel mai mult actriţei şi ce spune despre teatrul online?
,,Într-o primă etapă, când toată lumea era închisă în casă, normal că online-ul a însemnat foarte mult, cum au însemnat, spre exemplu, spectacolele de la Bulandra. Antigona extraordinară şi cum este construită şi cum este filmată şi era clar că era ceva special construit pentru asta şi care avea o anumită ţinută, dar şi spectacole cu înregistrări care au fost difuzate online.
Antoaneta Cojocaru: ,,Cred că meseria noastră este o meserie de sportivi”
,,Cel mai mult mi-a lipsit antrenamentul. Faptul că nu am avut posibilitatea să mă antrenez. (...) Cred că meseria noastră este o meserie de sportivi.Poate nu este numai asta, dar la mine asta a ajuns să fie. E vorba şi despre asta şi că e neapărat nevoie ca aparatul tău să fie tot timpul antrenat. (...) Eu, fiind o persoană optimistă, am făcut tot posibilul să merg înainte. Dar, normal că nu este acelaşi lucru.”
Antoaneta Cojocaru, despre online şi performanţă: ,,Toată lumea a văzut cum arată un performer, un artist din afară”
,,Partea bună cu online-ul este că am avut cu toţii acces la spectacolele din afară. Şi cred că toată lumea a văzut cum arată un performer, un artist din afară. Artiştii din afară ştiu să facă de toate. Se mişcă foarte bine, cântă foarte bine. Eu cred într-un asemenea artist. (...) Însă, despre asta este vorba în meseria noastră. Ne depăşim limitele.”
A. Cojocaru: ,,Sunt foarte fericită că l-am întâlnit pe Alexandru Darie şi că am lucrat atâta împreună!”
Antoaneta Cojocaruîţi spune de ce se consideră o persoană nororocoasă, dar şi care au întâlnirile-minune cu oamenii de teatru.
,,Mă consider o norocoasă. Pentru că, chiar m-am întâlnit cu nişte oameni, oameni-regizori. Primul a fost Radu Apostol, apoi am colaborat cu Chris Simion şi am dezvoltat nişte spectacole extraordinare împreună. Apoi, odată cu venirea mea în Bulandra l-am întâlnit pe Alexandru Darie cu care am lucrat5 spectacole consecutiv şi de care sunt foarte ataşată artistic. Şi care avea o dragoste faţă de artişti şi faţă de teatru pe care nu prea pot să o compar. Sunt foarte fericită că l-am întâlnit şi că am lucrat atâta împreună.”
Antoaneta Cojocaru, despre rolurile avute: ,,Este foarte important să omori idealul ca să începi să construieşti ceva autentic”
Se spune că orice actor are acel rol al vieţii. Pe care l-a jucat sau după care tânjeşte. Antoaneta Cojocaruîţi spune care dintre rolurile avute i-au dat cea mai mare emoţie şi libertate.
,,Pe de altă parte, personajele care nu-ţi plac îţi dau o mai mare libertate. Eu am jucat Julieta, Nina Zarechnayacare sunt aşa un fel de.... Eşti paralizat de frică pentru că te gândeşti ce poţi să aduci tu în plus. Ok, câte Juliete au fost... Şi tot timpul te bântuie faptul că joci un ideal. Şi este foarte important să omori idealul ca să începi să construieşti ceva autentic.”
Antoaneta Cojocaru:,,Aş vreasă nu intrăm într-un soi de distanţare emoţională”
,,Eram în alt film. Acum, am încercat, ca toată lumea probabil să ne adaptăm la filmul acesta. Ce mi se pare mie un pic periculos şi aş vrea să nu trăim şi să nu se întâmple, este să nu intrăm într-un soi de distanţare emoţională sau să considerăm că ce s-a întâmplat lunile astea, Ok, viaţa poate să fie şi aşa. Că viaţa şi aşa ar fi tristă şi incompletă.”
Teatrul, eterna poveste!
Antoaneta Cojocaru face poate, una dintre cele mai frumoase declaraţii, aduse puterii şi forţei teatrului.
,,Eu am încercat să fac lucruri ori de fiecare dată când am putut pentru colegii mei mai tineri sau pentru colegii independenţi. Este greu ce au de trăit şi ce au de făcut ca să-şi facă meseria, dar nu trebuie să-şi piardă speranţa. Teatrul nu va muri. Teatrul s-a schimbat tot timpul şi e firesc să se schimbe. Dar nu trebuie să-şi piardă speranţa şi să abandoneze dacă simt că ăsta este drumul lor”, conchide actriţa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10