- Home
- Stirile zilei
- (25.09.2020, 07:19)
- Mara Raducanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu. Se poate trăi şi fără teatru? Actorul Vlad Logigan, reacţie la afirmaţiile lui Mîndruţă: ,,Îl invit să se uite la telenovele toată viaţa lui” / Dr. Adrian Marinescu: ,,Cei care au trecut prin boală ar trebui să se gândească că pot fi donatori”
- Actorul Vlad Logigan, mesaj pentru guvernanţi în vreme de pandemie: ,,Sprijiniţi cultura, oameni buni! Nu este nevoie de sume uriaşe să arătaţi că vă pasă.”
- V. Logigan: ,,Eu cred ca teatrul este undeva la mijloc, între public şi actori. De aceea, nu o să moară niciodată!
- Părul lung şi barba mare cresc probabilitatea de contaminare cu virusul Sars-CoV-2? – Dr. Adrian Marinescu: ,,Noi atingem cu mâna părul şi dacă mâna ar fi curată, nu ar exista riscul de transmitere”
- Fusu, fondator BestJobs: ,,Este o tensiune în piaţa muncii şi nu îi văd bine pe studenţi care termină anul asta”
Urmărește
226 afișări
Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, actorul Vlad Logigan şi Călin Fusu, fondator Bestjobs – invitaţii lui Vlad Craioveanu în talk show-ul ,,Ochii pe mine!”, de la Aleph News!
Subiecte diverse, explicaţii pertinente şi informaţie de calitate, aşa că nu-l scăpa din ochi pe Craioveanu!
Dr. A. Marinescu analizează creşterea numărului de infectări
Dr. Adrian Marinescu face o analiză a creşterii numărului de infectări, în contextul începerii şcolilor. Reprezintă organizarea alegerilor un pericol, ţinând cont de vremurile pe care le trăim? Ne aşteaptă revenirea la carantină?
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Medicul infecţionist de la Institutul Matei Balş te linişteşte şi îţi spune că, în momentul de faţă, nu vorbim despre o creştere explozivă a cazurilor de infectări, ci mai degrabă despre o creştere constantă, raportată la factorii care au dus la acest lucru.
,,Este important ca întotdeauna să facem o comparaţie media unei săptămâni cu ce s-a întâmplat înainte. În momentul de faţă, nu este o creştere explozivă. Lucrul ăsta trebuie să fie clar. Este o creştere constantă şi asta a fost în ultimele săptămâni. Dar avem şi nişte explicaţii că, până la urmă, în septembrie deja sunt mai multe evenimente. Oamenii s-au întors din concedii, interacţionează mai mult şi este clar că în zonele aglomerate cum este Bucureştiul ăsta este un risc să crească numărul celor infectaţi.
S-au deschis şi scolile chiar dacă acolo este un mediu controlat unde măsurile se respectă. Sunt aspecte care trebuie luate în calcul. Plus că măsurile de relaxare totuşi au continuat. Chiar dacă deschiderea restaurantelor, a teatrelor erau aşteptate şi era normal să se întâmple, sigur că toate aceste măsuri de relaxare ar putea să conteze. Şi, aşa cum spun eu, este practic o sumă a unor factori, sumă care duce la această creştere”, susţine medicul.
A.Marinescu: ,,Mai degrabă, aş avea grijă cu peria de păr!”
Părul lung şi barba mare cresc probabilitatea de contaminare cu virusul Sars-CoV-2? Iată o întrebare care a suscitat diverse dileme şi interpretări. Îngrijorarea privind barba şi podoaba capitară a crescut după apariţia unui studiu britanic care susţine că virusul poate supravieţui şi pe părul lung sau pe barbă.
Dr. Adrian Marinescu îţi explică însă, că posibilitatea de transmitere în aceste cazuri este una mică şi că cel mai important lucru în tot acest circuit îl reprezintă tot igiena mâinilor.
,,V. Craioveanu: Aş dori să vă intreb ce spuneţi despre un studiu care arată că cei cu barbă şi părul lung sunt mai predispuşi la infectarea cu COVID?
A.Marinescu: Sigur că în afară de calea principală de transmitere care este prin contactul respiratoriu şi suprafeţele transmit şi este clar că particulele virale vor rămâne. Şi la nivelul părului, asa cum sunt şi pe piele şi putem vorbi şi de barbă etc.
Dar este clar că este mai mică această posibilitate. Mai degrabă aş avea grijă cu peria de păr. Este clar că în peria de păr acele particule virale pot să rămână, spun studiile 2-3 zile. Dar trebuie să înţelegem că principala modalitate prin care ne infectăm este tot prin intermediul mâinilor.
Deci, până la urmă, chiar dacă cineva tuşeste sau strănută la nivelul părului, noi atingem cu mâna părul şi dacă mâna ar fi curată, nu ar fi riscul de transmitere. Până la urmă, ar trebui să ne gândim puţin la circuit. Deci, rămâne o posibilitate, dar este o posibilitate redusă.”
Remdesivirul, tratamentul antiviral cu cele mai multe date în spate!
Deşi este folosit în cele mai multe cazuri pentru pacienţii cu forme severe de COVID-19, dr. Adrian Marinescu susţine că Remdesivirul – tratamentul care are, pentru moment, cele mai bune rezultate – nu este suficient.
,,Am avea nevoie de Remdesivir. Noi ne-am dori să tratăm toţi pacienţii, indiferent de formă. Este un tratament antiviral. Nu este tratamnentul miraculos, dar din ce avem acum este tratamentul care are cele mai multe date în spate. În viitorul apropiat, vom avea şi alte medicamente antivirale”, conchide medicul de la Matei Balş.
Mesaj pentru cei care au avut COVID-19: ,,Să se gândească că pot fi donatori!”
Adrian Marinescu lansează un apel pentru toţi cei care se înscriu în criteriile de donare de plasmă. ,,Toţi cei care au trecut prin boală ar trebui să se gândească că pot fi donatori. Totul se face prin centrul de transfuzii şi practic plasma va ajunge la pacientul care are nevoie.”
Dr. Marinescu, mesaj pentru omul modern şi stilul lui de viaţă
Dr. Marinescu susţine că problemele supraponderale şi obezitatea sunt factori de mare risc, nu doar în cazul infectării cu Covid-19, ci şi în cazul altor boli. Mesajul medicul este următorul:,,Omul modern să aibă grijă de propria sănătate şi de stilul de viaţă!”
Vlad Logigan, despre nevoia de teatru: ,,Se poate trăi fără teatru? Da, dar nu merită!”
Actorul Vlad Logigan îţi povesteşte cum l-a afectat perioada de pandemie şi cum se rescrie povestea în lumea teatrului, una cu măşti şi distanţare.
Actorul s-a născut la Iaşi, dar a absolvit Facultatea de Teatru din Bucureşti, terminând-o şef de promoţie. Este un actor complet şi complex care a jucat nu doar în piese de teatru, ci şi în filme şi seriale.
Vlad Logigan îţi face câteva mărturisiri şi îţi spune că i-ar fi plăcut tare mult să stea la o cafea cu Charlie Chaplin. Actorul său preferat – cu care ar juca oricând – rămâne Marian Râlea.
V. Logigan, despre teatrul online: ,,Este un segment de public neaccesat de teatrul din săli”
Acesta susţine că, deşi s-a discutat mult în această pandemie despre teatrul online – părerile fiind şi pro şi contra – nimeni nu a încercat cu adevărat să facă lucrurile aşa cum trebuie.
,,Teatrul online este altceva, este altfel. Da, nu este ca teatrul în sală şi nici nu ar treui să fie. Generaţia de astăzi este foarte digitalizată. Eu nu am probleme din astea că nu este în sală. Unora le place mai mult aşa. Cred că este un segment de public neaccesat de teatrul din săli, dar care poate fi accesat.”
V. Logigan: ,,Teatrul nu va muri niciodată!”
Vlad Logigan mărturiseşte că îi place să experimenteze şi că rolurile pe care le-a avut de-a lungul timpului l-au solicitat şi l-au scos din zona de confort. ,,Eu cred ca teatrul este undeva la mijloc, între public şi actori. Şi de aceea, n-o să moară niciodată.”
V. Logigan, despre declaraţiile lui Lucian Mîndruţă: ,,La final, să ne spună dacă este tânăr sau neliniştit. (…) Sunt şi actori care spun prostia asta!”
Actorul a reacţionat pe pagina sa de Facebook la mesajul transmis de Lucian Mîndruţă, acesta declarând că se poate trăi şi fără teatru. Vlad Logigan i-a amintit răspunsul marelui actor, Toma Caragiu, atunci când i-a fost adresată această întrebare.
,, V. Craioveanu: Am văzut pe pagina ta de facebook că te-au supărat nişte declaraţii ale domnului Lucian Mîndruţă care a spus că se poate trăi şi fără teatru.
,,V. Logigan: Mai mult m-am amuzat. Eu i-am amintit în postarea de care îmi spui ce spunea Toma Caragiu când l-au întrebat: «Se poate trăi fara teatru? Da, dar nu merită!»
L-am invitat şi îl invit în continuare, dacă el chiar crede chestia asta, să se uite la telenovele toată viaţa lui şi la final să ne spună dacă este tânăr sau neliniştit.
Am scris asta plecând de la ce a spus Mîndruţă, dar sunt şi actori care spun prostia asta şi am încercat prin postarea mea să le răspund tuturor. Mi se pare ciudat şi este păcat.”
Mesajul lui Vlad Logigan pentru guvernanţi: ,,Sprijiniţi cultura!”
Invitatul lui Vlad Craioveanu are un mesaj şi pentru cei care conduc România într-o perioadă care ne-a resetat tuturor existenţa. Reamintim că sectorul cultural este unul dintre cele mai lovite de pandemie şi că foarte multi actori, în special cei independenţi, sunt la limita supravieţuirii.
,,Sprijiniţi cultura, oameni buni! Nu este nevoie de sume uriaşe să arătaţi că vă pasă. Şi nu vorbesc doar de teatru, sunt atâtea sectoare culturale care se sufocă. Se întâmplă şi în ţări precum Germania sau Franţa, da rei au dat sume mari către sectoarele culturale. Nu ştiu cum, pentru eu nu sunt un antreprenor bun, dar sunt sigur că sunt oameni isteţi care ar găsi soluţii”, conchide Vlad Logigan.
Călin Fusu, fondator BestJobs: ,,Prefer să nu tai deloc salariile!”
La rândul său, Călin Fusu – unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori de pe piaţa locală, pentru proiecte precum BestJobs, Vivre sau CityLink – îţi vorbeşte despre cât de afectată a fost zona de business de izbucnirea epidemiei de Covid-19, dar şi care sunt cele mai bune soluţii şi investiţii de criză.
,, Comerţul a avut de câştigat, recrutarea a avut de pierdut. (…) Eu prefer să nu tai deloc salariile, mai degrabă este o oportunitate să-ţi formezi o echipă şi să ţi-o întăreşti”, mărturiseşte acesta.
Cât despre previziunile existente pe piaţa muncii, ţinând cont de vremurile pe care le trăim, scenariile nu sunt deloc optimiste.
,,Este o tensiune în piaţa muncii şi nu îi văd bine pe studenţi care termină anul asta”, conchide Călin Fusu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe