Publicată marţi în Nature Communications, cercetarea reliefează o enzimă (CRISPR-Cas13b) care se leagă de ARN-uri ţintă şi degradează o parte din genomul virusului necesar pentru a se replica în interiorul celulelor.
„Flexibilitatea CRISPR-Cas13, care are nevoie doar de secvenţiere virală, înseamnă că putem produce rapid antivirale pentru COVID-19 şi pentru orice virus nou apărut”, a spus profesorul Lewin.
„Spre deosebire de medicamentele antivirale convenţionale, puterea acestui instrument constă în flexibilitatea şi adaptabilitatea sa de proiectare, care îl fac un medicament adecvat împotriva unei multitudini de virusuri patogene, inclusiv gripa, Ebola şi, eventual, HIV”, a spus dr. Fareh.
Echipa de cercetare va trece la etapa de testare a acestei noi descoperiri, în studii pe animale şi, în cele din urmă, într-un studiu clinic.
Peter Mac este un centru mondial de cercetare, educaţie şi tratament împotriva cancerului şi singurul serviciu de sănătate publică din Australia dedicat exclusiv îngrijirii persoanelor afectate de cancer.