- Home
- Stirile zilei
- VAR[OVIA, (02.04.2016, 06:00)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Polonia va cere efective militare NATO permanente şi armament suplimentar, de teama Rusiei
Polonia va cere în mod oficial Alianţei Nord-Atlantice efective militare permanente, sisteme de rachete şi suplimentarea numărului avioanelor de vănătoare, pentru contracararea acţiunilor Rusiei, afirmă premierul polonez, Andrzej Duda.
Urmărește
3777 afișări
Polonia va cere efective militare NATO permanente şi armament suplimentar, de teama Rusiei
"Polonia va formula o solicitare adresată NATO în sensul staţionării permanente de trupe, dar acestea nu vor fi suficiente: sunt necesare sisteme de apărare şi avioane de atac F-35", a declarat Andrzej Duda într-un discurs rostit la German Marshall Fund, în Washington.
Premierul Poloniei a exprimat preocupare în legătură cu acţiunile Rusiei de consolidare a capacităţilor militare în zona baltică.
"Avem nevoie de o strategie balistică eficientă, care să mă facă să dorm liniştit", a adăugat Duda, în contextul în care Polonia va găzdui începând din 2018 elemente antirachetă NATO similare cu cele instalate în România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Dacă am avea 200 de avioane de vânătoare F-16 faţă de cele 48 de acum, am avea o capacitate aeriană reală şi am putea utiliza rachete de croazieră. Nu aş vrea să utilizez cuvântul «dorinţă», dar dacă am primi şi avioane F-35, am avea garanţia siguranţei; Polonia, ca membră a Uniunii Europene şi a NATO, are dreptul să primească tehnologie militară de cel mai înalt nivel", a spus Duda.
Alianţa Nord-Atlantică trebuie să transforme patrulele aeriene din zona Mării Baltice într-o forţă care să poată apăra ţările baltice în caz de război, a afirmat recent generalul american Philip Breedlove, comandantul în exerciţiu al forţelor NATO din Europa, în ceea ce este un avertisment adresat Rusiei.
"Cred că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită pentru apărarea aeriană", a declarat, la Vilnius, generalul Philip Breedlove.
”Misiunile de poliţie aeriană şi cele de apărare aeriană sunt destinate unor situaţii complet diferite. Actuala misiune de poliţie aeriană este pentru situaţii de pace", a adăugat comandantul în exerciţiu al forţelor NATO din Europa, pledând pentru crearea unei forţe aeriene capabile să apere ţările baltice de presupusele agresiuni ale Rusiei.
Statele Unite au anunţat că vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, cel mai probabil inclusiv în România, începând din anul 2017, în contextul măsurilor de garantare a securităţii pe fondul acţiunilor Rusiei.
Citeşte şi: Opoziţia ungară cere PE o anchetă asupra unei firme care are legături cu ginerele lui Viktor Orban
Citeşte şi: SUA oferă Ucrainei un ajutor suplimentar în domeniul securităţii în valoare de 335 milioane dolari
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe