Prima pagină » Gândurile Lui Cristoiu » Gândurile lui Cristoiu: În spitalele în care au apărut focare trebuie demarată anchetă penală / „Faptul că spitalele sunt cele care au infectat şi ucis oameni spune totul despre realitatea românească”

Gândurile lui Cristoiu: În spitalele în care au apărut focare trebuie demarată anchetă penală / „Faptul că spitalele sunt cele care au infectat şi ucis oameni spune totul despre realitatea românească”

Gândurile lui Cristoiu: În spitalele în care au apărut focare trebuie demarată anchetă penală / „Faptul că spitalele sunt cele care au infectat şi ucis oameni spune totul despre realitatea românească”

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că este nevoie de anchete penale în spitalele în care pacienţii s-au îmbolnăvit. Analistul a comentat în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” cazul bebeluşilor infectaţi la Timişoara şi spune că doar managementul prost din Direcţiile de Sănătate şi lipsa procedurilor din spitale au dus la “căderea” clinicilor în faţa coronavirusului.

Redăm ideile principale:

– Pe plan mondial, legat de această pandemie, noi suntem un caz ieşit din comun. Cele mai multe infectări, să punem în paranteză- raportate- că nefăcându-se testări nu ştim câţi sunt în realitate. E sigur numărul de decedaţi. Acolo cred că este adevărata cifră, acolo nu pot fi ascunse, fără riscul unei închisori. Arată de fapt că avem o raportare falsă în materie de infectări, în sensul că nu se fac testări.

– Marea majoritate a infectărilor sunt din spitale. Ultimul caz al bebeluşilor din Timişoara este strigător la cer, aceste cazuri sunt penale, ar trebui deschisă o anchetă urgentă unde au avut loc infectări în spitale şi făcută anchetă pentru abuz în serviciu.

– Este grav până la omor din imprudenţă, deoarece românii respectă regulile, stau în case, nu se duc la biserică şi nu se vor duce de Paşte, nu merg la mall, nu merg mai mult de 3 pe stradă. Există un moment însă când nu pot fi îndeplinite, când mergi la spital. Cele mai multe cazuri sunt de medici care s-au infectat de la alţi pacienţi şi pacienţi care s-au dus cu o boală la urgenţă şi s-au infectat fără voia lor. Mersul la spital nu depinde de tine şi avem cazul maternităţii din Timişoara. S-au dus să nască şi s-au trezit cu această nenorocire uriaşă.

– Cauzele sunt generale, mizeria din spitalele româneşti, dar ele sunt lipsite de igienă, de proceduri, pentru că principala instituţie, Direcţia de Sănătate Publică, a fost în perioada post-decembristă umplută cu clientelă politică de cel mai jos nivel. Dacă la Poliţe nu puteai să pui pe oricine, la DSP, până la această epidemie, era <>.

– Toate guvernele au făcut aşa, normal era ca din februarie actuala guvernare să treacă la o verificar a celor de la DSP, dar ei se jucau cu anticipatele.

– Lipsa procedurilor- marea problemă a spitalelor dintotdeauna este absenţa rigorii, numită procedură/ protocol. A venit X, se deschide uşa într-un fel, medicul se ocupă într-un fel.

– Dezastrul echipării din spitale cu măşti, combinezoane, un dezastru care a fost ascuns în stil ceauşist pentru că actualul regim Iohannis, pentru iluzia că PNL, “partidul meu” va ieşi cu un capital politic de peste 500%, aşa cred ei, s-a ascuns realitatea din spitale, medicii au fost terorizaţi de manageri, nu a ajuns nimic în public. Dacă situaţia de la maternitatea din Timişoara ajungea în spaţiul public, femeile alea preferau să nască acasă. Neştiind realitatea, ele s-au dus crezând că merg să se vindece.

– Unde au apărut aceste focare Spitalul Gerota, la Suceava, la Timişoara, trebuie demarată anchetă penală, mai ales unde au murit oameni e clar că e omor prin imprundeţă. Oricât ar raporta prin stil ceauşist realităţile, faptul că spitalele sunt cele care au infectat şi ucis oameni în timpul acestei pandemii spune totul despre realitatea românească.

– Despre femeia “moartă” timp de 3 ore: S-a raportat la ora unu că sunt 141, şi apoi că sunt 140. Presa a trecut peste acest caz pentru că nu a fost atentă la cum s-a întâmplat. Nu erau 141 comunicată din greşeală, aceste comunicate dau şi cazurile de decedaţi. Şi decedata, de la un azil de bătrâni, avea 82 de ani, era trecută la deces 137. Era vorba despre o persoană verificată şi declarată moartă în 2020 şi era şi instituţionalizată, nu în creierul munţilor. Faptul că în 2020 în Galaţi, România, o femeie este declarată decedată şi peste 3 ore se revine şi se spune că este vie, de fapt arată realitatea pe care nu o poate înfrumuseţa.