STUDIU: Cine mănâncă ardei iuţi are şanse mai mici să facă infarct sau atac cerebral

Publicat: 17 12. 2019, 17:51
Actualizat: 29 03. 2020, 22:50

Un nou studiu desfăşurat în Italia a demonstrat că persoanele care consumă în mod regulat ardei iute prezintă un risc redus de boli de inimă şi accident cerebral, relatează CNN.

Studiul a fost făcut pe 23.000 de persoane, ale căror obiceiuri alimentare au fost monitorizate pe o periodă de 8 ani. 

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat ardei iute de cel puţin 4 ori pe săptămână prezentau un risc cu 40% mai mic de a dezvolta boli de inima sau accident cerebral.

„Ceea ce am observat este că indiferent de tipul de alimentaţie, una mediteraneană sau una mai puţin sănătoasă, consumul de ardei iute a avut aceleaşi efecte benefice”, a declarat Marialaura Bonaccio, autoarea studiului.

Foto: Profimedia