- Home
- Stirile zilei
- (22.01.2022, 14:57)
- Catia Tănase
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Super-alimentul” care ar putea hrăni peste 100 de milioane de oameni
- Potrivit unui nou studiu, această cultură asemănătoare bananelor are potenţialul de a hrăni peste 100 de milioane de oameni odată cu creşterea temperaturilor.
- Enset este un aliment de bază în Etiopia, unde aproximativ 20 de milioane de oameni se bazează pe el pentru hrană, însă planta nu a fost cultivate până acum în altă parte.
Urmărește
11738 afișări
FOTO Only in Ethiopia/Facebook
Planta enset, denumită şi „banana falsă”, originară din Etiopia, ar putea deveni un super-aliment şi un salvator de vieţi pe măsură ce lumea se confruntă cu schimbările climatice, informează BBC.
Cercetările sugerează că această recoltă poate fi cultivată pe o suprafaţă mult mai mare în Africa.
"Enset este o plantă care poate juca un rol foarte important pe planul securităţii alimentare şi a dezvoltării sustenabile", a declarat Dr. Wendawek Abebe de la Universitatea Hawassa din Awasa, Etiopia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Enset sau "banana falsă" este o rudă apropiată a bananei, dar este consumată doar într-o parte a Etiopiei. Fructul plantei, asemănător cu cel al bananei, nu este comestibil, dar tulpinile şi rădăcinile bogate în amidon pot fi fermentate şi folosite pentru a face terci şi pâine.
Enset este un aliment de bază în Etiopia, unde aproximativ 20 de milioane de oameni se bazează pe el pentru hrană, însă planta nu a fost cultivate până acum în altă parte, desi anumite „rude sălbatice”-considerate necomestibile- cresc pe continent până în Africa de Sud, fapt ce sugerează ca planta poate tolera diferite condiţii.
Folosind diverse modele de lucru şi sondaje agricole, oamenii de ştiinţe au prezis potenţialul plantei în următorii 40 de ani. Ei au descoperit că recoltele de enset ar putea hrăni peste 100 de milioane de oameni şi ar creşte siguranţa alimentară în Etiopia şi alte ţări africane precum Kenya, Uganda şi Rwanda.
Cercetătorul James Borrell, de la Grădina Botanică Regală din Kew, a declarat că plantarea de enset ca metodă de siguranţă pentru perioadele de criză ar putea contribui la creşterea securităţii alimentare.
"Are câteva trăsături cu adevărat neobişnuite care o fac absolut unică ca şi cultură", a spus el. "Se plantează în orice moment, se recoltează în orice moment şi este perenă. De aceea i se spune copacul împotriva foametei."
Etiopia este un centru major de „domesticire” a culturilor în Africa,locul de unde provine cafeaua şi multe alte culturi.
Se preconizează că schimbările climatice vor afecta în mod serios productivitatea şi distribuţia recoltelor de bază din Africa şi nu numai. Există un interes tot mai mare în căutarea de noi plante pentru a hrăni lumea, având în vedere dependenţa noastră de câteva culturi de bază. Aproape jumătate din totalul caloriilor pe care le consumăm provin din trei specii - orez, grâu şi porumb.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe