Uber Romania îi răspunde viceprimarului Capitalei: Firma plăteşte impozite şi taxe

Uber respinge afirmaţiile viceprimarului Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, potrivit cărora compania ar face evaziune fiscală, susţinând că firma şi şoferii-parteneri plătesc impozite şi taxe pentru activităţile pe care le desfăşoară, a transmis purtătorul de cuvânt al Uber România.

Urmărește
7371 afișări
Imaginea articolului Uber Romania îi răspunde viceprimarului Capitalei: Firma plăteşte impozite şi taxe

Uber Romania îi răspunde viceprimarului Capitalei: Firma plăteşte impozite şi taxe (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

„În urma declaraţiilor de ieri (n.r. marţi) ale viceprimarului Aurelian Bădulescu, precizăm că respingem categoric toate acuzaţiile că UBER România sau şoferii-parteneri ar face evaziune fiscală. Atât UBER România, cât şi şoferii-parteneri plătesc impozite şi taxe pentru activităţile pe care le desfăşoară. Absolut toate cursele făcute prin aplicaţia UBER sunt fiscalizate, tranzacţiile sunt digitale, iar pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă. Din tariful unei curse, între 75 şi 80% rămâne la şoferul-partener, care colaborează cu Uber printr-un PFA sau SRL şi care plăteşte mai departe taxe şi impozite către bugetul statului şi bugetul oraşului în care îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, serviciul UBER aduce transparenţă într-un domeniu bazat aproape în totalitate pe numerar”, a transmis purtătorul de cuvânt Uber România, Alexandra Corolea.

Potrivit Alexandrei Corolea, „UBER este un serviciu care aparţine economiei digitale, un serviciu care nu este încă reglementat în România. Suntem primii care susţinem că avem nevoie de o legislaţie care să acopere serviciile pe care noi le oferim. Vrem să discutăm cu autorităţile publice din oraşele în care activăm pentru a găsi o soluţie de reglementare care să vină în sprijinul comunităţilor”.

Viceprimarul general al Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că aplicaţiile precum Uber sunt răspunzătoare de o evaziune fiscală de 9-10 milioane de euro lunar. „Aceştia (n.r. aplicaţiile de transport) produc la nivelul României o evaziune fiscală lunară de cel puţin 9-10 milioane de euro”, a spus Bădulescu.

Potrivit viceprimarului, Uber este „o activitate neautorizată”, care încalcă legea taximetriei şi hotărârea Consiliului General al Muncipiului Bucureşti. „Activitatea aplicaţiei Uber este de tip ilicit pe piaţa transporturilor din Municipiul Bucureşti. Uber-ul este, la acest moment, o activitate neautorizată, nelegală şi care încalcă atât legea taximetriei, cât şi hotărârea de Consiliu General al Muncipiului Bucureşti care reglementează activitatea de taxi în Municipiul Bucureşti”, a declarat Aurelian Bădulescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici