Universitatea Cambridge: a fost creată aplicaţia care poate detecta cazurile de COVID-19. Cum funcţionează

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au demarat un proiect şi au creat o aplicaţie pentru telefonul mobil care poate detecta cazurile de coronavirus, scrie euractiv.com

Urmărește
603 afișări
Imaginea articolului Universitatea Cambridge: a fost creată aplicaţia care poate detecta cazurile de COVID-19. Cum funcţionează

Universitatea Cambridge: a fost creată aplicaţia care poate detecta cazurile de COVID-19. Cum funcţionează

 

Proiectul a beneficiat de fonduri oferite de Uniunea Europeană, iar aplicaţia are capacitatea de a monitoriza respiraţia şi tusea utilizatorilor, scrie euroactiv. Aplicaţia va ajuta pe cercetători să obţină date demografice şi medicale, însă localizarea se va face o singură dată, în momentul utilizării aplicaţiei. Datele culese vor fi folosite în scopul cercetărilor şi vor fi păstrate în serverele Universitatea Cambridge.
 
„Sunt foarte puţine baze de date de mari dimensiuni cu sunetele respiraţiei. Pentru a crea algoritmi care să poată detecta rapid (n.r. semnele bolii) avem nevoie de cât mai multe mostre”, a declarat Cecilia Mascolo, cea care a condus proiectul. ”Am putea găsi legături şi cu alte boli”, a mai spus aceasta.
 
„Asemenea tehnologii ar trebui dezvoltate cu grijă pentru protecţia informaţiilor cu caracter personal”, a reacţionat unul dintre raportorii din Parlamentul European, Miapetra Kumpula-Natri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici