- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (15.10.2024, 16:48)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unul din 3 români consideră dezvoltarea personală o prioritate
Bugetul mediu anual pentru dezvoltare personală este de 1.372 lei, iar trei din patru români preferă să îşi dezvolte competenţele în IT, finance, legal, business tech şi marketing.
Urmărește
108 afișări
Unul din 3 români consideră dezvoltarea personală o prioritate
Compania Marco Polo CEE a realizat un studiu intitulat „Evoluţia soluţiilor de dezvoltare profesională în România” care examinează evoluţia soluţiilor de dezvoltare personal-profesională în mediul corporate românesc.
Rezultatele studiulului subliniază o tendinţă clară în rândul angajaţilor români. Astfel, unul din 3 români consideră dezvoltarea personală o prioritate, alocând zilnic timp pentru învăţare. Bugetul mediu anual pentru dezvoltare personală este de 1.372 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina pentru a-i instrui pe soldaţii ucraineni
-
Vladimir Putin, la conferinţa anuală de presă: Occidentul poate să încerce capabilităţile rachetei Oreşnik prin alegerea unei ţinte în Kiev şi folosirea sistemelor antiaeriene. Liderul rus critică dislocarea THAAD în România
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
Peste 71% dintre respondenţi preferă să îşi dezvolte competenţele în domenii precum IT, finance, legal, business tech şi marketing, iar 64% consideră importantă dezvoltarea în zona artei şi hobby-urilor.
În medie, fiecare român are 4.5 teme de interes pentru dezvoltare.
Românii au anumite metode de învăţare preferate. Între ele se numără participarea la evenimente de formare, utilizată de 41% dintre angajaţi şi 56% dintre manageri. Activităţile care îi scot din zona de confort sunt preferate de 23% dintre angajaţi şi 21% dintre manageri.
Comparativ cu accesul la soluţiile de dezvoltare profesională de la primul loc de muncă, unde doar 6 din 10 angajaţi aveau acces, la locul de muncă actual, 8 din 10 angajaţi beneficiază de soluţii de dezvoltare profesională.
Beneficiarii câştigători ai acestor soluţii sunt din generaţia Millenials (80% au acces) şi managerii (85%), în special cei din companii cu peste 1.000 de angajaţi. De asemenea, companiile se adaptează la nevoile moderne de învăţare, oferind un mix echilibrat între experienţa practică şi tehnologie.
Tendinţe emergente în învăţare:
Webinarii: accesul la soluţii bazate pe webinarii a crescut de la 9% la 28%, reflectând cererea pentru conţinut expert livrat în timp real.
Blended learning: Interesul pentru soluţiile de blended learning s-a dublat, de la 13% la 22%.
Social learning: Oportunităţile de social learning au crescut de la 9% la 17%, iar accesul la platforme de online learning a crescut de la 6% la 16%.
Au intervenit schimbări profunde în paradigma învăţării. Astfel, cei care au avut primul loc de muncă după 2014 au experimentat o creştere semnificativă în utilizarea soluţiilor de tip blended learning, cu o creştere de 67% în utilizarea microlearning-ului şi 150% în utilizarea platformelor online. Aceştia au fost martorii unei schimbări profunde în paradigma învăţării, cu o scădere a metodelor tradiţionale de formare, cum ar fi trainingurile în clasă (14%).
„Suntem martorii unor transformări fără precedent în modul în care angajaţii îşi prioritizează dezvoltarea profesională. Rezultatele acestui survey confirmă angajamentul nostru de a oferi soluţii inovatoare şi adaptate nevoilor actuale ale pieţei. Acum apar modificări structurale în societate, unde motivaţia şi nivelul de implicare al oamenilor devine strâns legat de sentimentul de apartenenţă la un scop mai mare, dincolo de profit şi eficienţă”, a spus Raymond Marin, Managing Partner al Marco Polo CEE.
Rezultatul este faptul că organizaţiile gândesc noi modele de upskilling si re-skilling pentru angajaţi în timp real, iar structurile de Human Capital dezvoltă şi implementează structuri şi metode de învăţare care cresc adaptabilitatea şi agilitatea forţei de muncă, pentru a face faţă unor modele de business în schimbare continuă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Andreea Antochi, o tânără de 30 de ani, a murit în Secția de Obstetrică cu fiul pe care îl purta în pântece 😢
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe