"Vânătorul de virusuri arată lumii cum să lupte cu epidemia" Eroul recomandat tuturor după ce a salvat o ţară de coronavirus

Coreea de Sud a devenit un model în lupta cu pandemia noului coronavirus. Eroul victoriei are un nume şi un chip. E şefa Centrul pentru Boli şi Prevenţii, cea care a administrat perfect criza, scrie Bloomberg.

Urmărește
63237 afișări
Imaginea articolului "Vânătorul de virusuri arată lumii cum să lupte cu epidemia" Eroul recomandat tuturor după ce a salvat o ţară de coronavirus

"Vânătorul de viruşi arată lumii cum să lupte cu epidemia" Eroul recomandat lumii întregi după ce a salvat o ţară de coronavirus

Jung Eun-kyeong este eroină naţională în Coreea de Sud după ce a reuşit să oprească răspândirea infecţiilor cu coronavirus. Asta s-a întâmplat fără carantină strictă, cu multe locuri de muncă încă deschise şi cu şcolile pregătite pentru reluare la început de aprilie.

Coreea de Sud a fost a doua ţară lovită de COVID-19 după China, însă decizia luată de Jung Eun-kyeong de a testa în masă a dat rapid roade. De la 900 de cazuri într-o săptămână, numărul de infectări a scăzut la 100, însă asta după 320.000 de testări ale persoanelor suspecte.

Fostă doctoriţă în oraşel de provincinee, Jung s-a confruntat o altă epidemie de boli respiratorii în Orient, când 38 de cetăţeni din Coreea de Sud au murit.

"Nicio ţară din lume nu s-a luptat atât de eficient cu epidemia precum Coreea de Sud, testele în masă completate de îngrijire medicală grozavă. SUA ar trebui să ia lecţii şi să le calce pe urme", a declarat fostul şef al FDA, Scott Gottlieb.

Jung a participat şi la bătăliile cu SARS si MERS, alte două epidemii globale ce au ajutat-o acum să ia deciziile potrivite. Coreenii s-au ajutat şi de tehnologie. Pacienţii internaţi cu coronavirus trebuiau să ofere anumite date, inclusiv locaţiile în care s-au aflat. O aplicaţie trimitea apoi alerte persoanelor aflate în locurile respective. Dar testarea în masă a rămas cea mai bună decizie luată de Jung. Mai multe companii au început să fabrice testele, iar la finalul lunii februarie, Coreea de Sud testa deja 20.000 de oameni pe zi. Oamenii lui Jung au ajuns cu testele pe teren, de la cabine telefonice şi parcări publice.

Bloomberg a încercat s-o contacteze pe eroina coreenilor, însă aceasta le-a transmis că este prea ocupată să lupte în continuare cu virusul ca să dea interviuri.

Coreea de Sud a adunat 8800 de cazuri de coronavirus şi 102 persoane decedate. Lupta cu virusul nu s-a terminat definitiv, însă rata de infecţii a scăzut mult, iar Coreea a fost depăşită de ţări europene precum Italia, Spania, GErmania şi Franţa, dar şi de Iran sau SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici