- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (03.04.2023, 09:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
50 de ani de la primul apel cu telefonul mobil
Azi de împlinesc 50 de ani de la primul apel cu telefonul mobil. Cel care a experimentat pentru prima dată emoţia de a suna, Martin Cooper, spune că progresul va însemna să avem un telefon "implantat în corp".
Urmărește
544 afișări
50 de ani de la primul apel cu telefonul mobil
Pe 3 aprilie 1973, un inginer de la Motorola, Martin Cooper, a format un număr de pe tastatura unui telefon portabil care cântărea un kilogram şi jumătate. Povestea acelui prim apel de pe un telefon mobil este uimitoare.
Prima persoană care a experimentat emoţia de a suna de pe un trotuar de pe Sixth Avenue din New York a fost Martin Cooper, inginer la Motorola. A făcut-o cu un dispozitiv foarte diferit de smartphone-urile de astăzi. „Publicul” era format din jurnalişti şi alte persoane care se aflau pe străzile oraşului la acea dată, acum 50 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Martin Cooper s-a născut la Chicago la 26 decembrie 1928 şi, după ce a servit în marina americană şi a obţinut o diplomă în inginerie electrică la Institutul de Tehnologie din Illinois, s-a angajat la Motorola. În 1954, Cooper a lucrat la pager şi apoi s-a concentrat pe telefonul mobil.
Inventatorul american, considerat de mulţi drept părintele telefoniei mobile, a folosit un dispozitiv numit DynaTac, care cântărea peste 1 kg şi era echipat cu o baterie cu o autonomie maximă de aproximativ 35 de minute, reîncărcabilă în aproximativ 10 ore.
Prima convorbire telefonică a fost realizată cu ajutorul unui prototip a ceea ce, un deceniu mai târziu, avea să devină primul telefon mobil produs şi comercializat oficial de Motorola.
Din cauza infrastructurii necesare pentru ca noua tehnologie să funcţioneze, a fost necesar să se aştepte 10 ani pentru ca primul telefon mobil să fie comercializat (acest lucru s-a întâmplat în 1983). Acesta a fost Motorola DynaTAC 8000X, care a fost vândut la un preţ de vânzare cu amănuntul de 3995 de dolari.
Inginerul Cooper a subliniat recent că forma telefonului mobil nu s-a schimbat prea mult de la începuturile sale: este încă un ecran la care te uiţi, chiar dacă dimensiunea şi greutatea s-au micşorat foarte mult. Din acest motiv, progresul, potrivit lui Cooper, va însemna să avem un telefon "implantat în corp", care, împreună cu alte tehnologii medicale şi cu internetul, ne va permite să facem mai eficientă lupta împotriva bolilor.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe