- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (03.04.2023, 09:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
50 de ani de la primul apel cu telefonul mobil
Azi de împlinesc 50 de ani de la primul apel cu telefonul mobil. Cel care a experimentat pentru prima dată emoţia de a suna, Martin Cooper, spune că progresul va însemna să avem un telefon "implantat în corp".
Urmărește
544 afișări
50 de ani de la primul apel cu telefonul mobil
Pe 3 aprilie 1973, un inginer de la Motorola, Martin Cooper, a format un număr de pe tastatura unui telefon portabil care cântărea un kilogram şi jumătate. Povestea acelui prim apel de pe un telefon mobil este uimitoare.
Prima persoană care a experimentat emoţia de a suna de pe un trotuar de pe Sixth Avenue din New York a fost Martin Cooper, inginer la Motorola. A făcut-o cu un dispozitiv foarte diferit de smartphone-urile de astăzi. „Publicul” era format din jurnalişti şi alte persoane care se aflau pe străzile oraşului la acea dată, acum 50 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Martin Cooper s-a născut la Chicago la 26 decembrie 1928 şi, după ce a servit în marina americană şi a obţinut o diplomă în inginerie electrică la Institutul de Tehnologie din Illinois, s-a angajat la Motorola. În 1954, Cooper a lucrat la pager şi apoi s-a concentrat pe telefonul mobil.
Inventatorul american, considerat de mulţi drept părintele telefoniei mobile, a folosit un dispozitiv numit DynaTac, care cântărea peste 1 kg şi era echipat cu o baterie cu o autonomie maximă de aproximativ 35 de minute, reîncărcabilă în aproximativ 10 ore.
Prima convorbire telefonică a fost realizată cu ajutorul unui prototip a ceea ce, un deceniu mai târziu, avea să devină primul telefon mobil produs şi comercializat oficial de Motorola.
Din cauza infrastructurii necesare pentru ca noua tehnologie să funcţioneze, a fost necesar să se aştepte 10 ani pentru ca primul telefon mobil să fie comercializat (acest lucru s-a întâmplat în 1983). Acesta a fost Motorola DynaTAC 8000X, care a fost vândut la un preţ de vânzare cu amănuntul de 3995 de dolari.
Inginerul Cooper a subliniat recent că forma telefonului mobil nu s-a schimbat prea mult de la începuturile sale: este încă un ecran la care te uiţi, chiar dacă dimensiunea şi greutatea s-au micşorat foarte mult. Din acest motiv, progresul, potrivit lui Cooper, va însemna să avem un telefon "implantat în corp", care, împreună cu alte tehnologii medicale şi cu internetul, ne va permite să facem mai eficientă lupta împotriva bolilor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe