Video Adrian Sârbu: Cea mai mare instituţie de presă din România este Google

  • • Parlamentul European vrea să interzică manipularea mass-media din partea statului sau a mediului privat
  • • Jurnaliştii care postează însă pe Facebook nu au niciun drept, sunt cenzuraţi, iar niciun parlament nu a protestat faţă de încălcarea libertăţii presei de compania lui Zuckerberg,
  • • Astăzi în România instituţiile de presă nu sunt atât de mari încât să justifice o legislaţie, şi nici în Europa, spune Adrian Sârbu la Ştiu.
Urmărește
235 afișări

Hofi: Parlamentul European a venit cu părerea lui. Vrea să interzică manipularea mass-media din partea statului sau a mediului privat. Ţările UE ar urma să fie obligate să protejeze mass-media de ingerinţe şi să nu fie folosite programe spion împotriva jurnaliştilor. România este pe locul 53 din 180 de ţări analizate în acest an în raportul despre libertatea presei. Lipsa transparenţei în ce priveşte finanţarea, mai ales din fonduri publice, este cea mai mare problemă a presei româneşti.

Adrian Sârbu: Daţi-mi şi mie cele mai mari instituţii de presă din România. vă rog frumos.

Hofi: E subiectivă pentru noi acum…

Adrian Sârbu: Nu, nu. Mari ca volum de audienţă şi forţă.

Nemo: Pro TV, Antena 1 Kanal D, să zicem, nu?

AS: Tu ce zici Fini?

Fini: Pro tv, e cea mai mare instituţie de presă din românia

Adrian Sârbu: Dragi colegi este Facebook, o altă mare instituţie este Tik-tok. Facebook e Facebook şi Instagram. Şi mai mare decât aceşti cetăţeni e Google. Eu nu ştiu cum parlamentul ăsta degeaba de la Strasbourg poate să legifereze el eliberarea jurnalistului Facebook de facebook. Că jurnalistul de Facebook tu, el, eu care avem acces să postăm pe Facebook nu avem niciun drept. Dacă Facebook vrea ne cenzurează cum doreşte el şi nu a protestat niciun parlament împotriva încălcării libertăţii presei în Facebook de către dl. Zuckerberg. Discuţia este fără fundament pentru că astăzi instituţii de presă deţinute de antreprenori privati, că în România nu sunt atât de mari încât să justifice o legislaţie, şi nici în Europa, fie sunt deţinute de grupuri de presă care parte din ele sunt, spun grupuri media, nu de presă, parte din ele sunt companii publice. Prin urmare le deţin cine? Acţionari, cu un consiliu de administraţie. Dar şi aici funcţionează această ipocrizie: domne, nu există interferenţă în activitate editorială. Păi dacă nu e interferenţă în activitatea editorială, atunci de ce nu mai există presă independentă în Europa? Poţi să spui şi mie de ce? Dă-mi şi mie în România un exemplu de instituţie media independentă.

Hofi: Ziarul financiar, chiar e independent.

Adrian Sârbu: Ziarul financiar, Mediafax, Aleph. Mai ştii alta?

Hofi: Business magazin nu se califică tot aici?

Adrian Sârbu: Deci e o instituţie a noastră. E o excepţie. Tot ce facem noi aici o excepţie, o aberaţie, o glumă, e ceva ce enervează.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici