- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (23.01.2024, 22:48)
- Chirca Mihaela
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AI te ajută să înţelegi cum se formează amintirile
AI te ajută să înţelegi cum se formează amintirile. Amintirile se formează prin două structuri corticale: hipocampul şi neocortexul. Cercetătorii au folosit GenAI pentru a reda procesul de codificare a celor două structuri.
Urmărește
323 afișări
AI te ajută să înţelegi cum se formează amintirile
Inteligenţa artificială generativă te ajută să înţelegi modul în care se formează amintirile sau în care reuşim să ne imaginăm lucruri care se vor întâmpla în viitor.
Gândiţi-vă la prima zi de şcoală. Sau la prima zi de muncă. În mai puţin de o secundă, imediat cum a receptat informaţia, creierul îşi activează imagini, sunete şi chiar mirosuri care îi amintesc de acel eveniment. Concret, este vorba de munca pe care o fac două părţi ale creierului: hipocampul şi neocortexul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Studiul apărut în publicaţia Nature Human Behavior, potrivit Aleph News, şi a aplicat un model de inteligenţa artificială cunoscut sub numele de reţea neuronală generativă. Cercetătorii au prezentat programului A.I. 10 mii de imagini cu diverse scene.
Ce au descoperit? Mai întâi, hipocampul codifica instant fiecare scenă, iar apoi le relua pentru a antrena sistemul neocortexului. Ulterior, reţeaua reproducea imaginile pe baza detaliilor pe care le-a remarcat şi astfel puteau fi retrăite, în doar câteva secunde, experienţe complete din trecut.
La fel se întâmplă şi cu evenimentele pe care ni le imaginăm, care includ repere fixate în situaţii anterioare. Sigur, mintea umană rămâne o enigmă, însă cu siguranţă putem progresa în înţelegerea acestora dacă apelăm la inteligenţa artificială.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Apple măreşte recompensele artiştilor pentru a avea o versiune audio spaţială pe Apple Music
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe